Med finaleseier 6-2, 6-4 over landsmann David Ferrer tok Nadal sin sjette turneringsseier på like mange forsøk på grusen i Barcelona.

Verdenseneren forlenget også rekka av kamper uten tap på underlaget som har gitt ham utallige ATP-titler.

Nadal har nå spilt 34 kamper og seks turneringer uten å tape på grusunderlag. Søndagens turneringsseier gjorde samtidig at Nadal ble historisk.

Han er nemlig den første tennisspilleren som vinner to ulike turneringer mer enn seks ganger. Både seieren i Barcelona, og forrige ukes triumf i Monte Carlo var Nadals sjuende.

Dette har mallorcaneren attpåtil klart allerede i en alder av 24 år.

Spanjolen ble forhindret fra å spille tilsvarende turnering i Barcelona i fjor på grunn av skade, men leverte tennis av godt gammelt merke da han returnerte.

- Det er utrolig å være tilbake her i min turnering og med mine egne fans etter at jeg ikke kunne spille i fjor. Jeg er veldig, veldig glad for seieren og er lei meg på Davids vegne. Han har hatt et fantastisk år og fortjener en tittel, sa Nadal om finalemotstanderen ifølge Eurosport.

Den fryktinngytende formen lover godt for Nadal foran neste Grand Slam på Roland Garros-banene i Paris. Der er mallorcaneren storfavoritt til å vinne for sjette gang på sju år.