Danmark - Tunisia 34-16

CASTELLÓN (Nettavisen): Danskene vant komfortabelt i sin VM-åpningen, men det er hendelsen i den andre omgangen som vil bli husket fra kampen.

Danmark var i angrep da Mia Rej gikk i bakken og ropte i desperat smerte.

Den danske spilleren kolliderte med lagvenninnen Mette Tranborg og ble liggende å holde seg til kneet.

Bildene viste fortvilte lagvenninner som omfavnet hverandre da Rej fikk medisinsk hjelp, og ble til slutt båret av banen.

- Nei, nei, nei. De hylene der er det verste vi vet. Det blir så voldsomt i en stille hall også, helt forferdelig, kom det fra Viaplays kommentar Peder Seierstad i det Rej gikk i bakken og skrek i smerte.

Se de dramatiske bildene:

Les også: Danskene med klar beskjed om Norge. Nå kommer Hergeirsson med stikk tilbake

- Ser ikke bra ut

Mette Tranborg gikk opp for å skyte, men ble dyttet over ende og var uheldig da hun landet på lagvenninnen Rej. Bildene viste at kneet til sistnevnte ble presset ut i en unaturlig stilling.

- Det ser virkelig ikke bra ut. Her kan hele turneringen ryke for den danske spilleren. Hun har jo også røket korsbåndet i kneet tidligere, sier Viaplay-ekspert Gunnar Pettersen til bildene av fortvilte lagvenninner som tørker tårer mens Rej får behandling.

De danske jentene omfavnet hverandre på benken, da Rej fikk hjelp.

- Hun har vært i så god form før dette mesterskapet, og er en svært viktig spiller for dette danske laget. Selv om hun ikke er av de største, har hun et voldsomt skuddregister. Dette er utrolig trist, sier Seierstad.

Den danske playmakeren ble liggende i mange minutter, men ble til slutt løftet av banen på en båre.

- Dette er jo en kamp man bare skal vinne, og unngå de verste skadene. Jeg har selv hatt alvorlige kneskader, og vet hvor fryktelig det er. Det er en vinkel på kneet man absolutt ikke ønsker, sier den tidligere landslagsspilleren Karoline Dyhre Breivang i Viaplay-studio etter kampen.

Og suppleres av sin kollega Ole Erevik:

- Hun har hatt to veldig gode år etter den forrige alvorlige skaden hun hadde, og har blitt en sentral brikke i det danske laget. Spillerne ser med engang at dette er mer enn en vanlig vridning i kneet, uten at vi skal si for mye om.

Danmarks landslagssjef snakket til dansk TV 2 etter kampen.

– Det så ikke bra ut. Dette var ikke fine bilder. De andre spillerne kom relativt raskt til. Og det er vondt å se på lagkameratene, sier Jesper Jensen.

Danskene vant kampen 34-16, men mister trolig en av sine viktigste spillere etter skrekkskaden torsdag.

- En av favorittene

Nettavisen er på plass i Spania, og skal følge Norges mesterskap. Torsdag var det duket for pressetreff, hvor Thorir Hergeirsson pekte ut danskene som en av favorittene til å ta gullet.

- Danmark er absolutt en av mesterskapets store favoritter. De har en solid tropp, og kan nå langt, sa landslagssjefen til Nettavisen.

Les også: Ibrahimovic kommer med sjokkavsløring: Ville bli sportsdirektør i PSG

TV 2-ekspert Bent Svele var også klar på danskene måtte regnes med i kampen om edelt metall.

- Det er ikke langt unna en autostrada for danskene til en finale, så de har alle forutsetninger til å nå langt. Danskene har gode målvakter og har flere strålende enkeltspillere, så det er på tide at de begynner å vise noe også, men i utgangspunktet skal Norge og Frankrike være de sterkeste, fortalte han til Nettavisen.

Norge spiller sin første kamp i VM fredag, og møter Kasakhstan i den spanske byen Castellón.