Rafael Nadal må finne seg i å være storfavoritt før Madrid Masters-finalen mot Stanislas Wawrinka. Lørdag slo han landsmannen Pablo Andujar lett i to strake sett.

Gruseksperten Nadal var den høyest rankede spilleren i semifinalene etter at tennisgigantene Novak Djokovic, Roger Federer og Andy Murray ble slått ut i tur og orden.

Lørdagens oppgjør mot useedede Andujar ble ingen krevende test.

Kampen var nærmest avgjort etter første sett der Nadal brøt Andujars serve tre ganger og vant 6-0. Det andre ble tatt hjem med 6-4. Etter det lange skadeavbrekket føler den tidligere verdenseneren seg stadig bedre.

Vil hjelpe konkurrenten
- Jeg er fornøyd med aggressiviteten jeg viste i første sett. I det andre spilte Pablo bedre og mer offensivt. Jeg vil gratulere ham med prestasjonen i denne turneringen, for den vil hjelpe ham i framtiden, sa Nadal.

Det var første gang Andujar nådde en semifinale i Masters-serien. Han mente Nadal var enda sterkere lørdag enn da spanjolene møttes under Roland-Garros-turneringen i 2011.

- Rafa spilte bedre. Han gjorde veldig få feil. Han var mer overlegen denne gangen, sa Andujar.

Nadal har fått et tilnærmet perfekt oppladning til årets Roland-Garros, en turnering han har vunnet sju ganger tidligere.

- En drøm
- Å komme tilbake og spille finale her hjemme i Madrid er en drøm. Jeg er veldig glad og takknemlig over alt jeg har klart å få til denne sesongen. Nå gjenstår det bare å glede seg til finalen i morgen, sa han.

Der møter han Wawrinka, som trengte tre sett for å beseire den sjetteseedede tsjekkeren Tomas Berdych lørdag.

Begge har vist fin form den siste tiden, og Berdych vant grusturneringen i Portugal sist helg, men Wawrinka åpnet og avsluttet best og vant kampen 6-3, 6-4, 6-3. (©NTB)