RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grøvdal klarte VM-kravet

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk en solid opptur.

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk en solid opptur da hun med nesten to sekunders margin klarte A-kravet til VM under et 5000-meterløp på Bislett stadion mandag.

Sportssjef Ronny Nilsen gledet seg over at 23-åringen ble klokket inn på 15.16,27. A-kravet til VM i Moskva er 15.18,00.

– Det er selvfølgelig en flott prestasjon og en betydelig «pers» for Karoline. Det er ingen tvil om at dette var et bra resultat, sa Nilsen til NTB.

Grøvdal klarte kravet i et blandet heat bestående av både menn og kvinner. Vidar-løperens tidligere personlige rekord lød på 15.24,89 og ble satt under London-OL i fjor.

Senere i sommer skal Grøvdal forsøke seg på VM-kravet på 10.000 meter. Ronny Nilsen mener hun har enda større sjanse til å lykkes på den doble distansen.

– Det er trolig 10.000 meter hun ønsker å gå for i VM. Det er en vurdering vi må komme tilbake til dersom hun klarer det kravet også, sa han.

Sportssjefen har nå fem friidrettsutøvere som har klart A-kravet til mesterskapet neste måned. De vil bli med i det foreløpige uttaket kommende søndag.

Endelig VM-uttak skjer 29. juli. Norge kan kun ta med én utøver som har kvalifisert seg via B-krav.

VM i Moskva arrangeres fra 10. til 18. august. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere