Pep Guardiola hadde fredag morgen sin siste pressekonferanse før Premier League-sesongen 2022/23 starter. Og naturlig nok fikk han spørsmål om Erling Braut Haaland.

Da en norsk journalist fra et stort norsk mediehus lurte på hvor mange mål manageren trodde Haaland kommer til å score denne sesongen, var Guardiola raskt i angrepsposisjon.

– Er du han fyren som skal spørre meg om Haaland hver uke?, spurte Guardiola tilbake med et smil om munnen og til latter i salen.

Deretter fortsatte manageren med et litt mer seriøst svar.

– Hvor mange mål han kommer til å score? Jeg bryr meg ikke. Vi vil ikke vinne for Erling eller tape for Erling. Vi må være oss selv. Han er rask og forrige uke spilte han 90 minutter for første gang på fem måneder. Han er en stor fysisk spiller, så han trenger kanskje litt tid på å komme i toppform, sier spanjolen og fortsetter:

– Han kommer til å score mål. Han har gjort det hver sesong. Jeg har ingen tvil om at han kommer til å fungere, men hvor mange mål det blir, det vet jeg ikke.

Haaland debuterte i en offisiell kamp for Manchester City mot Liverpool i Community Shield forrige helg. Da gikk han målløs av banen. På søndag kan han rette opp i det, når de lyseblå gjester West Ham til sesongens første Premier League-kamp.

Glad i fotball? Se alt fra Ligue 1 hos Nettavisen: