Guardiola ble satt ut av Mendy-spørsmål

MERKELIG: Pep Guardiola hadde ingen anelse om hvor Benjamin Mendy oppholder seg.

MERKELIG: Pep Guardiola hadde ingen anelse om hvor Benjamin Mendy oppholder seg. Foto: Carl Recine (Reuters)

Manchester City-manageren innrømmer at han ikke har kontroll på Benjamin Mendy (24).

08.02.19 15:42

På fredagens pressekonferanse i forkant av Manchester Citys kamp mot Chelsea, oppstod en artig seanse som fikk journalistene som var på plass til å klø seg i hodet.

Venstreback Benjamin Mendy la nemlig ut en Instagram-story tidligere fredag, hvor han fortalte at han var i Hong Kong. En journalist stilte spørsmål rundt dette, og manager Pep Guardiola så svært overrasket ut da han fikk spørsmålet.

- Han er i Barcelona, svarte spanjolen skråsikkert, før journalisten fulgte opp:

- Han var der i går, men jeg så på Instagram at han nå var på flyplassen i Hong Kong?

- Wow, det visste jeg ikke. Faen. Han er en heldig fyr, fortsatte manageren mens han så seg forvirret rundt i rommet.

Ikke greit

Journalisten lurte på om det er greit at venstrebacken ikke er til stede på møter med laget og samlinger med spillerne.

- Han sa han skulle til Paris, men Hong Kong? Det er langt borte. Så jeg vet ikke. Jeg må installere Instagram, for jeg vet ikke, nærmest lo spanjolen.

Pressekontakten i Manchester City forklarte til Guardiola at man kan «jukse» med stedsnavn på Instagram, og forklarer at det ikke er sikkert at Mendy faktisk er i Hong Kong.

- I går var han i alle fall i Barcelona, uttrykte en stadig mer forfjamset Guardiola til pressekorpset, før journalisten lurte på om det ville være greit dersom venstrebacken faktisk er i Hong Kong.

- Nei, nei, definitivt ikke, avsluttet spanjolen før han lo videre og tok seg til hodet.

USIKKERT: Pep Guardiola hadde ingen anelse om hva Benjamin Mendy angivelig gjør i Hong Kong. Foto: Skjermdump (Instagram)

Tidligere konflikt

Guardiola har også tidligere ytret at han er litt skeptisk til Mendys aktivitet i sosiale medier. Tidligere i sesongen sa spanjolen at han håpet Mendy ville fokusere litt mindre på sosiale medier i framtiden.

- Mendy er Mendy. Noen ganger ønsker vi å drepe han, og noen ganger tenker vi «Wow, for en spiller vi har». Han gir oss energi. Mendy har mange ting han kan forbedre, og forhåpentligvis kan vi overtale han til å tenke mindre på sosiale medier og heller forbedre noen ting, sa manageren den gang.

Hvilke konsekvenser fredagens stunt vil få, er usikkert, men Guardiola ønsker nok snart å ha Mendy tilbake på treningsfeltet for å fokusere på fotballen.

Skadet

Den franske venstrebacken startet sesongen strålende, men har den siste tiden vært ute med skade. Guardiola fortalte pressen fredag at det er usikkert hvor lenge 24-åringen er ute.

- Han er skadet, og det er ikke lett. Menisken. Det er ikke lett. Du må være forsiktig, sa manageren.

Manchester City spiller mot Chelsea på Etihad Stadium søndag klokken 17.00. Den kampen kan du følge live hos Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag