*Nettavisen* Sport.

Guardiola hinter om hva som kan bli hans neste trenerjobb

SIKTER SEG INN MOT HISTORISK BRAGD? Josep Guardiola kan bli den første manageren som vinner Premier League, La Liga, Serie A og Bundesliga, om han drar til Italia.

SIKTER SEG INN MOT HISTORISK BRAGD? Josep Guardiola kan bli den første manageren som vinner Premier League, La Liga, Serie A og Bundesliga, om han drar til Italia. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Manageren har vunnet titler med Barcelona, Bayern München og Manchester City. Nå snakker han om hva som kan bli neste utfordring i karrieren.

08.11.19 10:48

Manchester City-manager Josep Guardiola har allerede hatt stor suksess som trener i både Spania, Tyskland og England.

Etter møtet med Atalanta i Champions League denne uken åpnet den spanske taktikeren opp om hva som kan bli hans neste trenerjobb, en gang i framtiden.

LES OGSÅ: Hevder Solskjær ha ni spillere på ønskelisten

- Absolutt mulig

Som spiller var Guardiola innom både Brescia og Roma mot slutten av karrieren og City-sjefen er ikke ukjent med å dra til Italia når han føler seg ferdig i England.

- Kanskje, Ja, det er absolutt mulig. Det var en stor glede for meg å være i Italia som spiller. Jeg elsker virkelig landet, sier Guardiola på spørsmål fra Sky Sports Italia, gjengitt av The Times.

Han er imidlertid klar på at det ikke blir med det aller første.

- Akkurat nå har jeg ikke en ny jobb i tankene, jeg er veldig fornøyd der jeg er. Jeg er ikke eldre enn at jeg kan rekke å få til dette i framtiden, sier spanjolen.

I sommer var det sterke rykter om at Guardiola var på vei til Juventus. Ryktene, som først ble avvist som spekulasjoner, nektet å bli borte og økte stadig i troverdighet.

Manchester City-sjefen avviser likevel at det var noe sannhet i dette.

- Dere har blitt foret med dårlige opplysninger, sier Guardiola til journalistene.

Etter en lang spillerkarriere i Barcelona dro Guardiola til Brescia i 2001. City-sjefen kjempet på denne tiden mot en dopingdom og spilte derfor lite for klubben.

I 2002 dro han videre til Roma, før han returnerte til Brescia i 2003.

48-åringen har totalt vært på banen i 28 Serie A-kamper som spiller.

Historisk bragd?

Etter at han la opp som spiller gikk det som kjent ikke lenge før Guardiola ble manager i Barcelona. Med katalanerne vant han både ligaen og Champions League flere ganger. Han dro deretter til Bayern München og er nå altså i City.

Ingen managere har så langt vunnet ligatitler i både Premier League, La Liga, Serie A og Bundesliga. Italieneren Carlo Ancelotti er kanskje den som har kommet nærmest. Han har vunnet Serie A med AC Milan, Premier League med Chelsea, Bundesliga med Bayern München og han har ledet Real Madrid uten å vinne ligatittelen.

Ancelotti har i tillegg vunnet Ligue 1 med franske PSG. I 2014 ledet han også Real Madrid til Champions League-tittelen, selv om det aldri ble noe spansk ligatittel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.