Guardiola inntar Bayern

Foto: Getty Images / All Over Press

Forventningene til spanjolen er skyhøye.

24.06.13 07:22

Pep Guardiola holder mandag sin første pressekonferanse som Bayern München-trener.

Allerede i januar ble det klart at Guardiola kom til å bli Jupp Heynckes' etterfølger. Seks måneder senere tiltrer han trenerjobben i en klubb som sist sesong vant alt som kunne vinnes (serie, mesterliga og cup).

Guardiola opplevde eventyrlige år med 14 titler som Barcelona-trener mellom 2008 og 2012. Det blir forventet at han opprettholder suksessen i Bayern.

– Målet er å gjøre om det vi oppnådde det siste året til en ny era. Selv om det høres rart ut etter en trippelsesong, så har vi de beste årene foran oss, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm.

Siden avgangen i Barcelona for litt over et år siden, har Guardiola bodd i New York og samlet krefter. 42-åringen har brukt tiden godt. Han har blant annet tatt mange tysktimer.

Onsdag leder Guardiola sin første Bayern-trening, som for anledningen blir flyttet til kamparenaen. Det er ventet at hele 25.000 publikummere vil komme for å se spanjolen i aksjon.

Bayern tar imot Barcelona 24. juli. Det blir en treningskamp litt utenom det vanlige. Tre dager senere venter erkerival Borussia Dortmund i den tyske supercupfinalen.

Bundesligaen starter 9. august. Bayern møter da Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.