Gå til sidens hovedinnhold

Guardiola kom med oppsiktsvekkende svar på Haaland-spørsmål: - Det er umulig

Pep Guardiola utelukker fullstendig at Manchester City kommer til å kjøpe en spiss til sommeren.

På fredagens pressekonferanse før Manchester Citys kamp mot Leicester fikk Pep Guardiola spørsmål om hvordan de jobbet med å hente en erstatter for Sergio Agüero, som forlater klubben til sommeren.

Den som kanskje har blitt koblet mest til å ta over spiss-plassen i City er fort Erling Braut Haaland. Han er i tillegg ryktet til klubber som Manchester United, Chelsea, Liverpool, Real Madrid og Barcelona.

Men nå utelukker Guardiola at City kommer til å kjøpe Erling Braut Haaland denne sommeren.

Les også: Solskjær om Haaland: - Ikke riktig av meg å snakke om han

- Det er umulig

- Med disse prisene kommer vi ikke til å kjøpe en spiss. Det er umulig, vi har ikke råd til det, sier spanjolen.

Manchester City har av flere blitt sett på som favoritter til å hente Haaland, men skal man tro på Guardiolas uttalelser fredag ettermiddag kommer ikke det til å skje.

- Alle klubbene sliter økonomisk, vi er ikke et unntak. Vi har Gabriel, mange unge spillere i akademiet, mange kan spille som falsk nier. Kanskje kjøper vi ikke en ny spiss for neste sesong, sier City-manageren.

Tror Guardiola snakker sant

Da Nettavisen konfronterer TV2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller med Guardiolas uttalelser, virker han relativt sikker på at spanjolen snakker sant.

- Jeg har ikke regnskapet til City foran meg her nå, men hvis han mener at de ikke har råd til å bruke halvannen milliard på Haaland så kan det stemme. Det at de ikke har råd til å hente en spiss er derimot ikke sant, for det har de, sier han.

Og fortsetter:

- Ut ifra det han sier, leser jeg at de ikke har råd til å hente den spissen de har lyst på, og den alle har lyst på, som er Haaland. De hadde muligens hatt råd til utkjøpsklausulen på 750 millioner kroner, men ikke den prisen det snakkes om til sommeren.

På Europa-turné

Ifølge The Guardian ønsker Borussia Dortmund 150 millioner euro for Haaland.

Torsdag dukket det opp bilder av Alf Inge Haaland og agent Mino Raiola som besøkte både Barcelona og Real Madrid. Ifølge spanske medier ble Haalands klubbfremtid diskutert hos begge de spanske klubbene.

Haaland og Raiola sin Europa-turné skal etter sigende fortsette fredag, med møter med engelske klubber. Spanske Mundo Deportivo hevder at det er snakk om klubbene Chelsea, Liverpool, Manchester City og Manchester United.