Selv om Manchester City til tider vartet opp med festfotball i 6-3-seieren over RB Leipzig onsdag, var det noe annet fotballverden la merke til. Det var nemlig bare 38.062 tilskuere på Etihad Stadium, en arena som har plass til over 55.000 tilskuere.

I etterkant av seieren, som hadde sifre som like gjerne kunne vært et førstesett i tennis, kritiserte trener Pep Guardiola fansen for å ikke komme til arenaen og støtte oppom laget.

- Jeg håper flere supportere kommer til lørdagens Premier League-kamp mot Southampton. Vi trenger å ha 40.000 eller 50.000 tilskuere på kampen. Vi kommer til å være slitne og trenger all støtte vi kan få, sa treneren i et intervju med BT Sports etter seieren.

- Gjorde meg overrasket

Det fikk Manchester Citys supportersjef Kevin Parker til å reagere.

- Kommentarene til Guardiola gjorde meg overrasket. Jeg vet ikke hva det har med ham å gjøre. Han forstår ikke at det er vanskelig for enkelte å komme seg på kamp på Etihad på en onsdag kveld klokken 20.00. De har barn å tenke på, det er ikke sikkert de har råd til det, det er fortsatt koronaviruset enkelte er engstelige for. Jeg skjønner ikke hvorfor han kommenterer det, sa Parker til nyhetsbyrået PA etter Guardiolas kommentarer.

- Han er nok den beste treneren i verden, og jeg sier dette for å være grei, men han bør holde seg til å være trener. Kommentarene tok vekk fokuset fra det som var en veldig bra kveld. Folk snakker mer om Peps kommentarer enn den fantastiske kampen. Jeg synes ikke noen bør sette spørsmålstegn ved om vi har lojale supportere eller ikke. Det er frustrerende, sa Parker videre.

Les også: Skrekktall for Manchester United

- Kommer ikke til å beklage

Det fikk Guardiola til å reagere på fredagens pressekonferanse foran ligaoppgjøret mot Southampton.

- Mr. Parker burde tenke over kommentarene han har gitt. Jeg kommer ikke til å beklage. Sa jeg etter kampen at jeg var skuffet over at arenaen ikke var full? Tolkning er tolkning. Jeg er overrasket over hva som har skjedd siden jeg sa det jeg sa, sa Guardiola.

Han påpekte at han sa at laget trenger støtte fra alle lagets fans.

- Jeg har aldri hatt problemer med fansen. Jeg er en av dem, og jeg prøver å gjøre mitt beste. Jeg vil gjerne spille på Etihad med fansen. Det var det som var min intensjon med det jeg sa. Fansen vil være der mot Southampton. Forhåpentligvis vil Mr. Parker også være der for å heie på oss, sa spanjolen videre.

Manchester City er nummer fem i Premier League etter fire kamper med tre seirer og ett tap.