Arsenal- og Barcelona-legenden Thierry Henry skapte store overskrifter da han forrige uke uttalte at Manchester City ville vært bedre uten Erling Braut Haaland.

Franskmannen antydet at nordmannen gjorde laget mer forutsigbart, og mente at de lyseblå heller burde ha hentet Harry Kane fra Tottenham i sommer.

Henry vet godt hva som kreves av en angriper i Guardiolas system, etter å ha spilt under spanjolens ledelse i Barcelona fra 2008-2010, men skal man tro Guardiolas respons er det fortsatt han som vet best.

Les også: Klopp med innrømmelse før gigantoppgjøret: – Det var tortur

Guardiola slår tilbake

Guardiola måtte ta seg en lengre tenkepause før han svarte, da han ble konfrontert med Henrys uttalelse på pressekonferansen i forkant av Manchester Citys Champions League-møte med RB Leipzig.

– Jeg skjønner hva «Titi» [Thierry Henry] prøver å si. Men om vi er mer forutsigbare eller ikke handler ikke om Erling; det handler om hvordan vi skaper sjansene for Erling, svarte han omsider.

Han forklarte videre hvorfor han tror flere av sine spillere blir kritisert når det ikke går lagets vei, og trakk fram kritikken av Bernardo Silvas defensive involvering i Nottingham Forests scoring, og presiserte at de som kritiserte det ikke hadde lagt merke til alt han hadde gjort for laget offensivt.

Her er denne ukens Premier League-quiz:

Deretter sa han tydelig fra hva han mener om Henrys uttalelse:

– Men kom igjen, a! Han har scoret 26 mål. Vi er laget i ligaen som har scoret flest mål, så vi kan spille bra med Erling og.

Og som spanjolen poengterte, har det ikke manglet mål fra nordmannen. Haaland har notert seg for 32 mål og fire assist på 31 kamper for City.

Les også: Dramatisk VM-uttak for Norge

De Bruyne ute med sykdom

På pressekonferansen bekreftet også Guardiola at sykdom er grunnen til at laget hans må klare seg uten Kevin De Bruyne og Aymeric Laporte mot den tyske klubben.

– Det skjer i løpet av sesongen, dessverre. Han (De Bruyne), følte seg ikke bra rett etter kampen mot Nottingham Forest på lørdag. Aymeric følte seg ikke bra i går. Det hender noen ganger, sier Guardiola.

Det er fortsatt usikkert om spillerne vil bli spilleklare til lørdagens Premier League-kamp mot Bournemouth eller ikke.

Oppgjøret mellom RB Leipzig og Manchester City starter 21:00 onsdag kveld, og kan sees på TV 2 Play.