Gå til sidens hovedinnhold

- Guardiola vil til Premier League

- Jeg har alltid vært veldig fascinert av engelsk fotball.

Denne uken ble det hevdet at tidligere Barcelona-sjef Pep Guardiola har akseptert et tilbud om å bli trener for Bayern Munchen.

Ingenting tyder foreløpig på at det stemmer, men interessen fra den tyske klubben er godt kjent. Selv avslører nå hovedpersonen ambisjoner om å bli manager i Premier League.

- Som spiller fikk jeg aldri realisert drømmen min om å spille der. Men jeg håper at fremtiden innebærer å være manager i England. Jeg vil ha den samme opplevelsen som alle andre som har spilt eller vært trener der, sier Guardiola ifølge anerkjente The Times.

- Helt unikt
Intervjuet av den suksessfulle treneren skal ifølge avisen bli vist i forbindelse med det engelske fotballforbundets 150-årsjubileum.

Der snakker Guardiola om hvorfor den engelske ligaen kan tilby mer enn noen annen liga i verden.

- Det er helt unikt å spille i Premier League. Jeg vil oppleve fansen, miljøet, trykket fra pressen, spillestilen og alt mulig. Jeg er fortsatt ung, bare 41 år, så jeg håper at jeg kan bli trener der en gang i fremtiden, sier han.

Særlig én ting har imponert Guardiola da han har vært til stede på kamper i den engelske toppdivisjonen.

- Jeg har alltid vært veldig fascinert av engelsk fotball, mye på grunn av stemningen og rammen rundt kampene. Støtten hjemmelagene får er helt utrolig, mener han.

- I Italia får man støtte når kampen spilles, men etter kampen blir man drept om det har endt med tap. I England er det annerledes. Jeg blir alltid overrasket over støtten som er der, uansett hva som skjer. Det er fint. Det er også mye av grunnen til at jeg håper å få muligheten til å være trener der, avslutter han.

Hvileår
Spanjolen har denne sesongen tatt et sabbatsår. Guardiola, som fyller 42 år i februar, trakk seg fra jobben i Barcelona i vår. Det skjedde etter fire suksessrike år der katalanerne vant 14 av 19 titler de konkurrerte om. Blant disse var også to triumfer i Champions League.

Nå gjenstår det å se hvilken klubb som blir neste stopp for den profilerte fotballpersonligheten. Ikke se bort ifra at det blir en engelsk klubb.

P.S: Savner du tabellene? De er flyttet fra høyre side til bunnen av artikkelen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken