Jan Ullrich var erkerivalen til Lance Armstrong i kampen om den gule trøya i Tour de France.

Tyskeren vant treukersrittet i 1997, men er vel så kjent for å ha havnet på andreplass fem ganger.

Tre av dem var bak Armstrong før amerikaneren ble strøket fra resultatlistene grunnet doping. Derfor står Tour de France uten en vinner fra 1999 til og med 2005.

Ullrich la opp vinteren 2007 etter at han beviselig var innblandet i Operasjon Puerto og hadde blitt suspendert av sitt eget lag sommeren 2006. I 2012 ble han dømt for bloddoping og utestengt fra sykkelsporten i to år, selv om han hadde lagt opp.

Les også: Tour de France-vinner dopingdømt

Nå har Ullrich pratet med tyske Sport-Bild om hvorfor Armstrong til slutt ble avslørt, etter at han jukset seg til sju førsteplasser i Tour de France.

- Jeg ønsker ingen noe vondt, selv ikke Armstrong. Men den elskede Gud straffer alle. Jeg visste at han ikke kom til å slippe unna, sier Ullrich til Sport-Bild.

Da Armstrong dopet seg til seirer slo han hardt ned på de som forsøkte å fortelle sannheten. Slik massøsen hans Emma O’Reilly og kona til lagkameraten Frankie Andreu, Betsy Andreu, forsøkte å gjøre.

- Jeg har alltid sagt at Armstrong aldri kom til å klare å lure seg unna. Han skaffet seg altfor mange fiender, sier Ullrich.

Les også: «Hva? Den drittsekken»
Les også: Betsy trosset Lance og ble kalt «ei gal megge»

Ullrich tror kontrollen Armstrong følte han måtte ha på omgivelsene til sist ødela for amerikaneren selv.

- Han skulle alltid være sjefen og var nådeløs og stygg mot dem som forsøkte å motsi ham. Det var helt ekstremt, forklarer tyskeren.