RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP Photo/PA, Phil Noble

Guden av Anfield

Sist oppdatert:
Ingen over. Ingen ved siden. Steven Gerrard var overalt da Liverpool gikk videre etter et Champions League-drama av de sjeldne. Les reaksjonen hans her.

Se her for alle Champions League-resultater.

LIVERPOOL-OLYMPIAKOS 3-1: Alt så håpløst ut. Det stod 1-1, og lystavla viste 12 små minutter igjen å spille. Liverpools spill hadde gått i stå. De trengte to mål til for å passere Olympiakos i gruppa, og avansere i Champions League.

Så kom supertrekket.

Løsnet med Mellor
Liverpool-manager Rafael Benitez tok ut Milan Baros, og satte innpå unge Neil Mellor. Da løsnet alt.

Ti minutter før full tid beinet Mellor inn 2-1. Fire minutter før full tid eksploderte det. Neil Mellor la tilbake til Steven Gerrard som dunket til på direkten fra 20 meter. Anfield tok helt av da ballen føk inn i hjørnet. En fantastisk scoring av Liverpools klart beste spiller.

Takker Gud
- Mitt viktigste mål som Liverpool-spiller. Jeg trodde jeg skulle skyte langt over ettersom ballen skrudde da jeg fikk pasningen, men jeg traff heldigvis perfekt, sa Gerrard etter kampen.

- Ved pause trodde jeg ikke vi skulle klare det, men jeg takker Gud for målet. Det har vært et enormt press på meg etter alle spekulasjonene om fremtiden min. Spesielt etter at jeg så hvordan det jeg sa fremstod i avisene, fortsatte han med klar adresse til saken om at han truet med å dra fra klubben hvis det ikke blir titler.

- Det var en stor kveld for meg, men vi må tro på oss selv. Og jeg er desperat etter å vinne titler her i Liverpool, sa Gerrard.

Det er kvalitetene som fotballspiller som gjør Gerrard til den helten han er for Liverpool-fansen. Hver gang Liverpool er nede, er det han som tar tak. Han har en utrolig fotballforståelse, en eksepsjonell pasningsfot og et fantastisk skudd. Han har, mener fansen, alt det en moderne fotballspiller skal ha. Kombinert med en gal lyst til å vinne, er han Liverpools svar på Roy Keane, David Beckham og Roberto Carlos. Alt i ett.

Fikk som fortjent
Gerrard startet bra, men slet med å få kontrollen på kampen. Likevel jobbet han som en helt, forsøkte hele tiden å slå sine presise, glimrende pasninger på en-touch og jaget på for å få Liverpool videre.

Hadde alt gått galt, hadde han blitt utvist i en vill takling midtveis i 2. omgang, men han slapp unna med gult for den stygge stemplingen, og til slutt var det ikke annet enn fortjent at det ble han som reddet Liverpools dag.

At han sa nei til Chelsea i sommer, og er fostret opp i klubben gjør bare gudestatusen enda større.

Les også:Riise: - Helt sinnssykt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere