RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gudfaren lukter blod

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kan tjene millioner om han spiller kortene riktig.

Europas aller beste pokerspillere er for tiden samlet i København, hvor det åpne skandinaviske mesterskapet spilles på Casino Copenhagen.

Over 400 spillere har punget ut 52.250 danske kroner for å delta, og førstepremien i turneringen er på hele 6,5 millioner kroner.

Thor Hansen (61) - også kjent som norsk pokers gudfar - ligger på andreplass etter at spilledag 1A og 1B er overstått, når 184 av 462 startende er igjen.

Uflaksen borte
- Det har ikke gått så bra i det siste, men nå har til og med et essepar stått mot et kongepar, så kanskje det er i ferd med å snu, sier Hansen til Nettavisen.

Han har ingenting imot å ta med seg den voksne førstepremien på flyet hjem til El Segundo i California.

- Da får jeg betalt regninger og litt gjeld, flirer Hansen i kjent stil.

Hansen er en selvutnevnt gambler i kategorien spillegal, men har samtidig en eventyrlig evne til å lande på beina.

Trives i miljøet
Bet24 har betalt for Thor Hansens deltakelse i turneringen, noe som forteller litt om hvilken status 61-åringen fra Oslo har i pokermiljøet. Tilnavnet «Gudfar», som sannsynligvis oppsto gjennom en artikkel Nettavisen skrev i 2006, passer like godt da som nå og er et han tar som en kompliment.

- Det er klart at det er stas, humrer Hansen, og legger til:

- Jeg er jo så glad i alle disse unge og fine guttene i miljøet.

Han reiser gjerne hele veien fra USA for å spille sammen med og mot andre norske spillere, og har også fått en turnering oppkalt etter seg. Men nå er det altså European Poker Tour (EPT) som gjelder.

Kan bli tredjemann
Thor Hansen forsøker å bli den tredje nordmannen som går til topps i en EPT-turnering etter Bjørn-Erik Glenne og Andreas Høivold.

- Det er langt igjen. Det er om å gjøre å få en god dag to, sier Hansen ydmykt.

61-åringen er én av totalt 15 nordmenn igjen i turneringen. Tore Lagerborg (64.200), Annette Obrestad (28.600), Aleksander Strandli (25.100), Trond Erik Eidsvig (24.600), Stephan Kjerstad (18.400) og Andreas Høivold (13.900) er de mest kjente av dem.

Lagerborg, Eidsvig og Høivold blogger alle i Nettavisen. Les Høivolds blogg fra København her: Så lenge det er liv...

Dag to spilles torsdag. Thor Hansen starter dagen med 74.700 i sjetonger, mens gjennomsnittet kun er rundt 25.000. Utgangspunktet er perfekt, med andre ord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere