RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guillem Balagué: - Manchester United sa nei til å signere Cristiano Ronaldo

TIL ITALIA: Cristiano Ronaldo har signert for Juventus.
TIL ITALIA: Cristiano Ronaldo har signert for Juventus. Foto: Isabella Bonotto (AFP)
Sist oppdatert:
Hevder Cristiano Ronaldo aldri følte seg elsket i Real Madrid.

Tidligere denne uken ble det klart at Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid, og signerer for Juventus. Det betyr at portugiseren er ferdig i den spanske hovedstaden etter ni år i klubben.

Cristiano Ronaldo kom som kjent fra Manchester United i 2009, etter å ha blant annet ledet klubben til Champions League-trofeet i 2008. Ni år senere skal de rødkledde ha hatt muligheten til å hente tilbake 33-åringen.

Det valgte de å ikke gjøre, ifølge SkySports' LaLiga-ekspert Guillem Balagué:

- Ingen andre forsøkte å hente ham. Manchester United ble tilbudt ham, Paris Saint-Germain ble tilbudt ham både denne sommeren og sist sommer, men de har hele tiden sagt nei, sier Balagué på sin YouTube-kanal.

TIL ITALIA: Juventus selger allerede trøyer med navnet til Cristiano Ronaldo.

Balagué grunngir dette med at det først og fremst betyr en økonomisk restrukturering for begge klubber ved et eventuelt Ronaldo-kjøp.

- Noen kalkulerer at dette, totalt, kan koste Juventus 400 millioner euro mellom overgang og lønninger, sier Balagué.

Les mer: Ronaldo-overgang betyr millionbeløp for Manchester United

Aldri elsket

Fotballeksperten valgte også å forklare hvorfor Ronaldo nå har valgt å forlate Real Madrid, og at dette stammer fra overgangen fra Manchester United i 2009.

- Cristiano Ronaldo følte seg aldri elsket i Real Madrid. Da han ankom ble han signert av den tidligere presidenten, Ramón Calderón, som var, og fortsatt er, en fiende av nåværende president Florentino Pérez.

Balagué forteller at Florentino Pérez var i mot ideen om å signere Ronaldo, fordi det var Calderón, og ikke han selv, som hadde ordnet avtalen. Overgangssummen på 96 millioner euro var også langt over det Pérez mente var rimelig.

Etter å ha diskutert internt, klarte til slutt ledere i Madrid å overtale Pérez om at en Ronaldo-handel var smart.

FRONT AND CENTER: Cristiano Ronaldo, her med Florentino Pérez i bakgrunnen, ble presentert for 90.000 tilskuere på Santiago Bernabeu sommeren 2009.

Selv om Pérez til slutt gikk med på avtalen, så skal forholdet mellom den portugisiske superstjernen og den mektige spanjolen aldri ha vært spesielt godt. De siste årene har dette virkelig kommet frem i den spanske klubben.

- Forholdet med Florentino Pérez ble anstrengt, og han fikk aldri den anerkjennelsen han forlangte. For to år siden lekket Ronaldo nyheten om at han ville vekk, og denne sommeren er det kun Juventus som har kommet med et tilbud til Real Madrid, sa Balagué.

Dette er ikke første gang Ronaldo skal ha hatt et problem med spillere og trenere i Real Madrid. Visstnok skal flere av VM-vinnerne fra 2010 i Madrid-troppen ha vært ganske lei av Ronaldo.

Les mer: Liverpool nærmer seg VM-profil

Slåsskamp

Ifølge Balagué skal de ha følt at han tok for mye rom, og at han rett og slett forventet å få mer respekt og anerkjennelse enn han kanskje hadde gjort seg fortjent til.

Hans største supporter på den tiden skal uansett ha vært José Mourinho, som skal ha forhandlet frem en pakt med spillerne om å verne rundt Ronaldo.

KLINSJ: Guillem Balagué forteller at José Mourinho og Cristiano Ronaldo nesten havnet i slåsskamp.

- Mourinho fortalte spillerne at de måtte respektere ham, og det skapte uro i rekkene til å begynne med. Etter hvert forstod de at det var Cristiano som gjorde dem bedre. Med Mourinho stoppet de Barcelonas seiersrekke, og vant ligaen, sier Balagué.

Forholdet mellom de to portugiserne skal også ha surnet etter hvert, da Mourinho fortsatte å trykke på for å få mer ut av sin landsmann. Ronaldo og Mourinho skal ha vært nære på å havne i en slåsskamp etter en kamp mot Valencia, ifølge Balagué.

- Mourinho fortalte Ronaldo at han måtte respektere ham, fordi Mourinho hadde forhandlet med spillere for ham. De måtte skilles, fordi det kunne endt med slåsskamp, sier Balagué.

José Mourinho trener, som kjent, Manchester United i dag.

Til tross for kontroverser og interne krangler kan Cristiano Ronaldo se tilbake på en helt lysende Real Madrid-karriere. Han er klubbens mestscorende med sensasjonelle 451 scoringer på 438 kamper.

Han vant LaLiga to ganger med klubben, og hele fire Champions League-triumfer. Han kan i tillegg også notere seg for å ha vunnet fire av fem gullballer med Madrids hvite trøye, før ferden nå går videre til Juventus og Serie A.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere