Gå til sidens hovedinnhold

Gulbrandsen skal fikse opprykk for Vålerenga

For to måneder siden fødte Solveig Gulbrandsen (30) en datter. Lørdag reddet den tidligere toppspilleren Vålerenga i Vallhall.

VALLE HOVIN: – Det var overraskende at kroppen fungerte såpass bra. Jeg hadde bare trent én gang med ball før kampen, sier Solveig Gulbrandsen etter comebacket.

Del på Facebook

Den tidligere Kolbotn- og Stabæk-spilleren hadde ikke spilt en kamp etter at hun la opp som Toppserie-spiller i fjor høst.

Men Gulbrandsen herjet likevel stort med Fortuna Ålesund-spillerne i de 20 minuttene hun fikk på kunstgressmatta.

– Det var gøy å spille igjen, men jeg var nervøs før jeg skulle inn. Jeg fikk heldigvis bidratt med litt ro og rutine, smiler Solveig, som fødte datteren Lilli 19. juni.

Løftet VIF

Vålerenga hadde stort sett god kontroll i lørdagens 1.-divisjonsoppgjør, men 25 minutter før slutt reduserte Fortuna Ålesund til 1–2.

Gjestene øynet plutselig håp om poeng etter sjokkscoringen, men da spilleren med 154 landskamper og OL-gull entret banen, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Gulbrandsen tok ansvar på midtbanen – og løftet VIF inn til en enkel og fortjent 4-1-seier.

– Vi fikk en helt annen ro med Solveig. På 2–1 kunne det fort blitt spennende, men etter byttet var vi klart best, sier VIF-trener Cecilie Berg-Hansen til Østkantavisa.

Tar grep

Gulbrandsen og Camilla Huse, som også debuterte for VIF lørdag, er begge hentet inn som forsterkninger i kampen om opprykk til Toppserien.

– I fjor tok vi ingen grep, men det har vi valgt å gjøre i år, sier VIF-treneren.


Vålerenga ligger nå på andreplass i 1. divisjon med 25 poeng. Fart topper med bedre målforskjell.

– Når man har mange unge spillere på et lag, varierer ofte prestasjonene, og da går man fort på et tap eller to. Det har vi ikke råd til nå, sier Berg-Hansen.

– Solveig og Camilla er hentet inn for å gi oss trygghet. Begge har masse rutine, fortsetter hun.

Har troen

Gulbrandsen understreker overfor Østkantavisa at hun ikke har ambisjoner om å starte kamper utover høsten.

– Målet er å bidra litt når det trengs, ikke å spille i 90 minutter, sier Solveig, som startet som spillerutvikler i Vålerenga i januar.

– Får vi se deg for Norge igjen?

– Haha! Ikke i det hele tatt. Jeg skal bare bidra litt her.

– Hva skal til for at Vålerenga rykker opp til Toppserien?

– Klarer vi å opprettholde spillergruppa og unngå skader, er sjansene gode. Jeg er imponert over viljen og den indre motivasjonen dette laget har. Det er også faktorer som blir viktige i innspurten, sier Solveig Gulbrandsen.

PS! Søndag møter VIF serietreer Grand Bodø på bortebane.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem