Gå til sidens hovedinnhold

- Gull er helt utrolig

Drømmen gikk i oppfyllelse fem år etter at marerittet oppsto.

Fem år etter at Matthias Lanzinger falt i Kvitfjell og pådro seg en stygg skade som gjorde at han måtte amputere beinet, var han tilbake på toppen av seierspallen mandag.

Østerrikeren har kun konkurrert i para-alpint i to år, men viste rå styrke da han suste ned til førsteplass under VM i La Molina i Spania.

- Det er utrolig
Dette var Lanzingers tredje medalje under lekene, etter at han vant super-G-sølv og utforbronse forrige uke.

Slalåmen gikk han glipp av på grunn av sykdom, men i den stående klassen i superkombi, var Lanzinger bedre enn alle konkurrentene.

- For meg er gull utrolig. Det er en drøm som går i oppfyllelse for meg, sier han til IPC.

- Jeg har trent to år i denne idretten. Jeg vet at det er veldig tøft å konkurrere på dette nivået. Jeg har måttet trene hver dag, sommer som vinter, og jeg har lagt ned mye arbeid for å kunne konkurrere.

32-åringen vant foran den 15 år gamle russeren Aleksej Bugajev og Cedric Amafroi-Broisat fra Frankrike.

Skien løste ikke ut
Ulykken som førte til amputasjonen av Lanzingers bein i 2008, skjedde da østerrikeren kolliderte med en port i 120 kilometer i timen og ble slått bevisstløs.

Ettersom beinet brakk i fallet, ga det ikke nok motstand til at bindingen løste seg ut, slik at beinet ble vridd rundt i samme takt som skien.

På det tidspunktet trodde Matthias Lanzinger at alt håp om å vinne VM-gull i alpint var ute, men etter fem år gikk han altså til topps på seierspallen i VM.

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken