*Nettavisen* Sport.

Gull-Grubben hyller gubben

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Det føles utrolig godt å ham her, sier Linda om ektemann Roger Grubben.

08.02.07 07:13

ANTERSELVA (Nettavisen): Roger Grubben er en av Norges mest meritterte skiskyttertrenere gjennom tidene. I løpet av sin trenerkarriere har han mye av æren for blant annet Ole Einar Bjørndalens fremragende suksess i både OL og VM på 2000-tallet.

Men etter OL i Torino i fjor valgte Grubben å slippe nye krefter til i trenerteamet. Nå er han først og fremst ektemann og rådgiver for Norges beste kvinnelige skiskytter, 27-åringen Linda Grubben.

Grubben om gubben
- Klart vi snakker mye skiskyting sammen. Og han kommer med en rekke gode, riktige og ikke minst viktige råd, sa Grubben da hun møtte Nettavisen kvelden før den fantastiske gullmedaljen på normaldistansen.

Etter Lindas fenomenale sølvmedalje på søndagens jaktstart var det gubben som hyllet Grubben. Nå hyller kona gubben. Avisene fråtset i ordspill.

- Jeg har fått med meg at avisene kaller ham gubben. Og det er jo morsomt nok det, smiler den beskjedne Sirdalsjenta uten at vi helt tror henne.

- Men det føles utrolig godt å ha ham her. Han har jo trent de beste i verden over lengre tid, og innspillene og rådene han kommer med, er alltid gode. Jeg vil nok gi ham æren for at jeg har prestert min beste sesong noensinne, fortsetter Linda Grubben, som utenom åpningsrennet i Östersund har topp ti-plasseringer i samtlige verdenscuprenn denne sesongen.

Kom med gullråd
Også før Lindas overlegne gullmedalje på normaldistansen fikk hun råd fra gubben.

- Ja, han kom med sine sedvanlige råd og vink i forkant, sier den symtatiske gulljenta - uten å gå nærmere i detaljer.

Roger Grubben er mektig imponert over Norges desidert beste kvinnelige skiskytters prestasjoner.

- Hun har en utrolig selvtillit om dagen, og er usedvanlig rolig på standplass. Det hun gjorde på jaktstarten og normaldistansen, var helt rått, sier Grubben, og bekrefter at det prates mye skiskyting over frokostbordet.

- Jeg prøver hele tiden å komme med råd og vink som kan gjøre henne til en enda bedre skiskytter, sa trenerlegenden da han møtte pressen etter konens triumf i Anterselva.

- Tar en sesong om gangen
Paret, som giftet seg i fjor, har fått gratis tomt av kommunen og bygget hus i Sirdal. Linda Grubben har aldri lagt skjul at hun har planer om å stifte familie en gang i fremtiden. Derfor er hun usikker på hvor lenge hun skal satse videre på i skiskyttersirkuset.

- Jeg tar en sesong om gangen, sier sølv og gulljenta fra Anterselva.

- Kommer du til å satse frem mot OL i Vancouver i 2010?

- Vi får se, smiler hun hemmelighetsfullt.

- Avgjør dette sjøl
Ektemannen Roger Grubben sier følgende om konens fremtid i sporten:

- Det er en avgjørelse som er helt opp til henne. Her har jeg ingenting jeg skal ha sagt, det avgjør hun sjøl, sier han til TV 2.

Idrettssjef for skiskytterforbundet Alf Koksvik legger ikke press på Linda for å få henne til å fortsette i flere år fremover.

- Det er fullstendig opp til henne. Så lenge hun har motivasjonen og idrettsgleden, bør Linda satse videre, mener han.

Linda Grubben har tre VM-medaljer individuelt; bronse på normaldistansen i Hochfilzen, sølv på jaktstarten og gull på normaldistansen i Anterselva.

I helgen kan hun kapre nye gull både på stafetten og på den avsluttende fellesstarten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.