Gull, gull, gull, gull, gull, gull

Foto: (EPA/Scanpix)

Det er Kenenisa Bekele, det.

18.08.09 08:47

Var det egentlig spennende?

Nei.

For når det gjelder å prestere i store mesterskap så er etiopiske Kenenisa Bekele (27) en av de største. Mandag kveld vant han (selvfølgelig) 10.000 meteren under friidretts-VM i Berlin. Dermed står han med fire strake VM-gull, og også gull i de to siste olympiske leker.

Fire strake VM-gull bringer ham også inn i et meget eksklusivt selskap. Han er den sjuende utøveren som vinner fire VM-gull på rad i én og samme øvelse.

Han kopierte for eksempel sin landsmann Haile Gebrselassie, som gjorde det samme på denne distansen i årene 1993-99. De øvrige som har klart kunststykket er tyskeren Lars Riedel i diskos, Ivan Pedroso fra Cuba i lengde, marokkanske Hicham El Guerrouj på 1500 meter, amerikanske Michael Johnson på 400 meter – og sist men ikke minst stavkongen Sergej Bubka fra Ukraina, som for sikkerhets skyld tok seks på rad!

Mandagens tid var ikke den beste han har levert, 26.46,31, men holdt likevel til en grei seier.

Eritreas Zersenay Tadese fulgte ham til siste runde, men var da sjanseløs. Han måtte nøye seg med sølv med tiden 26.50,12, mens Kenyas Moses Masai tok bronsen med 26.57,39.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag