Gå til sidens hovedinnhold

Gull, gull, gull, gull

Ingvild Flugstad Østberg kopierte Northug.

PRAZ DE LYS (ANB): Petter Northug gjorde det i 2006. I 2009 var det Ingvild Flugstad Østbergs tur til å raske med seg fire gull av like mange mulige i jnior-VM.

Fredag sørget Flugstad Østberg og de andre norske jentene for nok et norsk gull i junior-VM. Det norske stafettlaget var skyhøye favoritter før fredagens konkurranse og jentene skuffet ikke på stafetten over 4x3 kilometer.

På den første klassiske etappen gikk Maiken Caspersen Falla. Hun gikk raskt i tet og sprengte feltet totalt. Inn til veksling ledet Norge og Sverige med drøyt 30 sekunder på resten av lagene.

Endelig Kristoffersen-gull
Marthe Kristoffersen, som endelig var tilbake i sporet etter et trøblete mesterskap, gikk ut på den andre etappen og vekslet ti sekunder foran Sverige.

Torsdagen bronsemedaljør, Hilde Lauvhaug, gikk ut på den første skøyteetappen og fikk det litt tøft mot den svenske sølvmedaljøren fra torsdag, Lisa Larsen. Men den norske ungjenta klarte å holde unna og sendte VM-prinsessen Ingvild Flugstad Østberg ut i front på den siste etappen.

- Utrolig nervøs
Der var det egentlig aldri noen tvil. Flugstad Østberg skøytet enkelt fra svenskene og var aldri ordentlig truet.

- Jeg var faktisk utrolig nervøs ved veksling. Det var en skummel ledelse, men det var egentlig bare å klinke til fra start. Jeg åpnet hardt og fikk tilbakemeldinger på at jeg økte. Da var det egentlig bare å stå på helt inn og nyte oppløpet, strålte Flugstad Østberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i målområdet.

Tyskland tok bronsen.

PS. I gutteklasen sørget Øyvind Ytterhus Utengen, Hans Christer Holund, Finn Hågen Krogh og Thomas Northug for norsk bronse. Russland vant foran Tyskland.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken