Gå til sidens hovedinnhold

Gull-løpet er kjørt

Tom Nordlie garanterer at Brann vinner serien i år.

Se kampen på TV 2 Sumo
Vi fulgte kampen direkte

SISTE: LSKs Anders Rambekk ble kjørt til legevakta etter at han klaget på smerter i brystet i pausen. Tilstanden hans er uviss.

Brann var i en klasse for seg på Åråsen søndag kveld. Og etter at Petter Vaagan Moen åpnet scoringsballet etter 14 minutter, fortsatte serielederne - som oser av selvtillit for tiden - å kjøre på framover.

Sollis første
Rett nok var de ekstremt effektive, men til pause sto det 3-0 til gjestene etter scoringer av Armann Björnsson og Martin Andresen på straffe. Målet til Björnsson kom etter et vanvittig langskudd fra Eirik Bakke, som traff tverrligeren, og på returen var Björnsson iskald og banket ballen i LSK-keeper Otto Fredriksons venstre hjørne.

Etter pause våknet Lillestrøm mer til live, og det tok bare to minutter før Magnus Myklebust reduserte til 1-3. Brann la seg bakpå og var kompakte. Og da Thorstein Helstad la på til 4-1 alene med Otto Fredrikson, var kampen kjørt. Jan Gunnar Solli fikk æren av å avslutte scoringsshowet på Åråsen med sitt første ligamål for Brann - også det på utsøkt vis.

Dermed har Brann scoret hele 13 mål på de tre siste kampene, og laget leder serien med sju poeng ned til Viking på 2. plass. Og det er bare fire serierunder igjen.

Tar ikke av
Men Brann-trener Mons Ivar Mjelde har ingen planer om å ta av, selv om smaken av gull kommer alt nærmere.

- Vi visste at det ville bli en tøff kamp, men vi var effektive og vasse offensivt i dag. All ære til guttene. Men vi har fortsatt fokus på én kamp av gangen, vi.

(Se høydepunkter fra kampen)

191801

Mjelde lar seg ikke stresse av at Brann-fansen synger «Gullet ska hem».

- Nei, det har de gjort i hele høst, så det er ikke noe nytt. Vi har beina fjellstøtt på bakken og tar en dag av gangen og en trening av gangen. På den måten er du forberedt og kampen blir en positiv opplevelse, forklarte Brann-treneren.

LSK-trener Tom Nordlie var ydmyk etter tapet. Han er ikke i tvil om at Brann vinner serien nå.

- Ja, det er garantert. De har en bredde som vi andre ikke kan måle oss med. Det er bare å gratulere Brann med et fortjent seriegull, sa han til TV 2 Sporten.

(Se alle målene fra den 22. serierunden)

191799

Utladet
Da Brann scoret to mål på to sjanser i første omgang, gikk mye av lufta ut av slitne LSK-spillere.

- Vi ble rett og slett utladet. Jeg tar med meg de første 35 minuttene av 2. omgang. Da viser vi moral. Men vi taper for et mye bedre lag.

Jan Gunnar Soli synes det er for tidlig å gratulere Brann med gullet.

- Ja, det blir litt tidlig. Men vi står på og gir jernet i dag, og det var utrolig morsomt å få scoret mitt første mål. Det var jaggu godt å se den gå inn.

Solli fikk en lighter kastet på seg fra Kanarifansen da han feiret 2-0-scoringen til Brann, men den sympatiske høyrevingen ville ikke dramatisere episoden.

- Jeg ville bare bort og gratulere kompisen min med scoring. Jeg var nervøs for en tann en periode, men den sitter på.

Den 22. serierunden blir komplett med Sandefjord-Start mandag kveld.

Tror du Brann vinner serien? Ta debatten i kommentarfeltet under.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus