*Nettavisen* Sport.

Gull til Jansrud og sølv til Svindal i VM-utforen: - Helt rått

MOT DOBBELT NORSK: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal. Foto: Ntb Scanpix

Maktdemonstrasjon av den norske duoen i Åre-VM.

09.02.19 14:37

Aksel Lund Svindal kjørte lørdag sitt siste renn i karrieren da det skulle gjøres opp om utforgullet under VM i svenske Åre.

Han kjørte inn til en andreplass bak Kjetil Jansrud. Kun to hundredeler skilte de to nordmennene i mål, som begge kjørte et vanvittig løp i tåka.

- Helt rått

Dermed ble det dobbelt norsk i Åre.

- Det er bare helt rått, sa NRK-kommentator Thoms Lerdahl.

- De leverer på et helt ekstremt nivå, når det gjelder som aller, aller mest, sa NRK-kommentatoren videre.

Dette var Jansruds første VM-gull i karrieren. Han har to sølv fra tidligere. Når det gjelder Lund Svindal ble det hans niende VM-medalje totalt i karrieren (fem gull, to sølv, to bronse).

- Det var mye vilje i dag. Deilig. Det er selvfølgelig to hundredeler, vi har vært i den situasjonen før, for et år tilbake i OL, sier Jansrud til NRK.

Lund Svindal påpeker det samme.

- Under OL i fjor var det andre veien, så da er det nesten litt på sin plass, dette her, sier han til NRK og gleder seg på vegne av lagkompis Jansrud.

- Nå har vi i hvert fall bydd på et helvetes show, tenkte jeg da jeg kom i mål og så at jeg var bare to hundredeler bak, men at det var langt ned til tredjeplassen, sier Svindal.

Rivalene sviktet

Både Svindal og Jansrud har slitt med skadeproblemer inn mot VM, men lørdag var de begge på sitt beste og selv ikke favoritten Dominic Paris klarte å måle seg med nordmennene. Han kom i mål 74 hundredeler bak.

Paris, Beat Feuz, Vincent Kriechmayr og Christof Innerhofer var pekt ut som fire av nordmennenes største utfordrerne før rennet. Men ingen av de fire storkanonene fikk det helt til å stemme i tåkehavet i Åre.

Kriechmayr la seg på 3. plass, 0,33 bak Jansrud. Feuz endte opp på plassen bak, 0,44 bak lederen, mens Paris (+0,74) måtte ta til takke med en skuffende 6. plass.

Det var knyttet noe spenning til om Hannes Reichel på startnummer 46 kunne true de to i tet, og han fikk en god start og lå foran ved første passering, men kjørte så ut og dermed kunne jubelen slippes løs for de norske gutta nede i målområdet.

Aleksander Aamodt Kilde ble for øvrig nummer åtte.

- Helt fantastisk! Kjetil har jo slitt litt i år. Det å se ham på toppen er helt fantastisk. Og Aksel i sitt siste renn, han bare leverer. Det er helt vanvittig, sier Kilde til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag