Gull til Ruud Hofstad

LILLEHAMMER (TV 2 Nettavisen): Lars Berger åpnet som en rakett, men klarte ikke å holde unna for Tore Ruud Hofstad. 25-åringen tok sitt første NM-gull.

27.01.05 14:40

Tore Ruud Hofstad vant herrenes 15-kilometer under NM på Lillehammer torsdag. 25-åringen slo Lars Berger med 25,8 sekunder.

- Det er kjempestort. Jeg manglet et NM-gull, og er 25 år, så det har tatt sin tid, sa Ruud Hofstad til NRK etter gulløpet.

- Det er viktig for meg å vise at jeg er i god form to-tre uker før VM, la han til.

Skjeldal blir VM-reserve?
Jan Egil Andresen ble nummer to og Lars Berger nummer tre. De tre på pallen blir trolig tatt ut på det norske laget sammen med Ole Einar Bjørndalen når lagledelsen offentliggjør troppen førstkommende lørdag.

- Jeg innstiller meg på å være reserve. Det må jeg bare godta. Jan Egil gikk såpass bra i dag, og er såpass langt foran meg at han tar den siste plassen, sa Kristen Skjeldal til TV 2 Nettavisen etter fjerdeplassen.

- Ole Einar og Tore Ruud har vært foran hele tiden, og Lars har slått meg hver gang vi har gått mot hverandre. Jeg satser på å få gå jaktstarten. Dessuten har jeg et lite håp om å få gå femmila. Men jeg er redd for at jeg er femtemann også der. Det er litt avhengig av om Anders Aukland blir frisk, la Skjeldal til.

- Men hvis jeg får gå femmila, så vil det oppveie alt, smilte han.

Berger sprakk
Lars Berger åpnet forrykende. Med startnummer 125 passerte han 1,8 kilometer hele 11,1 sekunder foran Tore Ruud Hofstad, som ledet inntil Berger passerte. Berger passerte 7 kilometer 16,6 sekunder foran Ruud Hofstad, men mistet nesten hele forspranget på de neste tre kilometerne.

Etter 11,8 kilometer lå han cirka åtte sekunder etter Ruud Hofstad.

- Det var full klaff fra start, og dro til som jeg pleier. Prøvde å avskrekke, men det hjalp ikke. Etter sju-åtte kilometer var det noen lange bakker som jeg sleit med å komme opp, sa Lars Berger til NRK etter sitt løp.

Jan Frode Andresen snøt Lars Berger for sølvet helt på tampen. Det ble dermed bronsemedalje i 15 kilometer langrenn for skiskytteren Berger.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.