RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullet glapp etter trenertabbe

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Håvard Bøkko klarte ikke å ta vare på gratismuligheten.

Sven Kramer var på vei mot sitt andre OL-gull under lekene i Vancouver på herrenes 10.000 meter tirsdag, men på grunn av feil veksling ble den nederlandske storfavoritten disket fra løpet.

Kramer fullførte løpet på beste tid, men det hjalp lite.

Grunnen til at 23-åringen ble disket var at han ved veksling etter 6600 meter først la seg korrekt ut i ytre sving, men på vei inn i svingen hoppet han plutselig over til indre bane.

- Som regel er det min egen feil når jeg gjør feil, men denne gangen fikk jeg beskjed av treneren om å gå over til indre bane. Jeg trodde det skulle være ytre, men fikk beskjed, og ombestemte meg veldig fort, sier en skuffet Kramer til NRK.

- Jeg er ikke sint, men det er vanskelig og akseptere. For dette var en av de beste 10.000-meterne jeg har gått.. Dette suger rett og slett, sier nederlenderen om diskingen fra løpet.

Lee kunne juble
Dermed kunne sørkoreanske Lee Seung-Hoon juble for gullet på distansen. Han satte i tillegg ny olympisk rekord med tiden 12,58,55. Russiske Ivan Sobrev tok sølvet, mens den nederlandske tittelforsvareren Bob de Jong tok bronsemedaljen.

Lee, som overraskende tok sølvet på 5000 meter, slo også sin egen personlige rekord med 22 sekunder. Hans tidligere bestetid var på 13,21,04 fra den asiatiske VM-kvaliken.

Nedtur for Bøkko
For Håvard Bøkko ble 10.000-meteren en nedtur.

Bronsevinneren fra 1500 meteren gikk i nest siste par med de Jong, og hadde lenge taket på nederlenderen, men nordmannen hadde lite å stille opp med mot slutten, og måtte se seg slått ved målpassering.

Han ble til slutt nummer fem i konkurransen.

De øvrige norske leverte imidlertid oppløftende prestasjoner, selv om heller ikke de var i nærheten av medaljene.

Sverre Haugli ble nummer seks med tiden 13,18,74, mens Henrik Christensen ble nummer syv med 13.49,31.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere