RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullet glapp for Pechstein

(AP)
Sist oppdatert:
Tyske Claudia Pechstein hadde muligheten til å bli første kvinne i OL-historien som vinner samme øvelse i fire OL på rad.

Den tyske veteranløperen vant 5.000-meteren både på Lillehammer i 1994, i Nagano i 1998 og i Salt Lake City i 2002.

I årets OL i Torino har imidlertid allergi voldet skøyteløperen problemer. Noe som blant annet resulterte i at hun måtte stå over 1.500-meteren.

Hughes vant
Kanskje var det luftveisproblemene som skapte trøbbel også lørdag. Den tyske jenta gikk i siste par mot kanadiske Clara Hughes, og hadde lenge taket på sin parvenninne.

På de siste to rundene kom imidlertid Hughes, og knep gullet noen små tideler foran Pechstein. Og den tyske favoritten, som også tok medalje på den lengste distansen i Albertville i 1992, måtte altså nøye seg med sølv.

Bronsemedaljen gikk til kanadiske Cindy Klassen, som holdt unna for det 18 år gamle stortalentet Martina Sablikova fra Tsjekkia. Sistnevnte leverte en sugende sluttspurt, og var nær ved å hente fire sekunder på en stokk stiv Klassen på sisterunden.

Klassen tok likevel sin femte medalje i årets leker – den sjette totalt i karrieren. Dermed er hun den største vinterolympieren i hjemlandet gjennom alle tider.

Haugli perset nesten
Det norske håpet Maren Haugli endte til slutt på en åttendeplass, i et løp hvor hun bare var tre sekunder bak sin personlige rekord. Noe som må anses som en flott prestasjon, da Torino-isen ikke er blant de raskeste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere