Gå til sidens hovedinnhold

Gullet ødela for nytt gull

ATEN (TV 2 Nettavisen): Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim tok bronse på K2 1000 meter, men etter Larsens gull én time tidligere var duoen sjanseløse på gullet.

Marcus Oscarsson og Henrik Nilsson hadde vunnet de to siste VM-titlene i K2. Derfor var de favoritter. Et favorittskap de forsvarte med glans. Taktikken var helt klar. De skulle knuse Norge fra start av.

- Vi så Eirik Verås Larsen padle K1 1000 meter. Vi var veldig imponert over ham. Det var en flott prestasjon. Men vi så også at han var fryktelig sliten, og ble enige om å gi alt i starten, for å knuse den norske båten ut fra start. Det lyktes vi også med, sier Henrik Nilsson til TV 2 Nettavisen.

Nordmennene var aldri i nærheten av gullet, og tapte sølvet på målfoto.

Nils Olav Fjeldheim var enig i at sjansen til gull røk ettersom makkeren allerede hadde tusen knallharde meter i kroppen. Verås Larsen kjøper ikke forklaringen like lett.

- Det er vanskelig å si om K1 ødela gullsjansen på K2. Men siste 500 på K1 er det tøffeste jeg har kjørt noen gang. Jeg føler at vi glapp en plassering på K2. K1-løpet satt i kroppen. Samtidig er jeg veldig overasket over Italia. De var gode når det gjelder, sier Verås Larsen.

- Men alt fungerte helt optimalt mellom de to løpene. Jeg fikk all syren ut av kroppen, og stresset ikke, fortsetter dobbeltmedaljøren.

Usikkerhet
Det hersket litt usikkerhet i målområdet om nordmennene hadde tatt sølv eller bronse.

- Jeg tror det ble tredjeplass, men jeg føler vi fortjente en andreplass. Det var litt surt, for jeg ville gjerne hatt sølvet. Svensken gikk knallhardt ut, og de var rett og slett bedre enn oss i dag.

Dårlig start
- Jeg synes litt synd på Nils. Han hadde fortjent sølvet, fastslår Eirik Verås Larsen.

Den norske duoen fikk en dårlig start på løpet, og ble liggende rundt sjetteplassen på de første 500 metrene. Men mot slutten klarte Verås Larsen/Fjeldheim å gå i bånn - og knep seg innpå teten.

Sverige var det ikke noe å gjøre med. De fikk et tidlig overtak - og seilte inn til et sikkert gull.

Centimetre
Tittelforsvarerne fra Italia lå i teten i starten - og klarte å holde unna for Norge med noen få centimetre. Italia fikk 3.19,487, mens Norge hadde 3.19,528. New Zealand ble nummer fire på 3.19.956. Sverige var suverene med 3.18.420.

Eirik Verås Larsen var suveren i K1 1000-finalen og sikret sitt første gull. Han hadde håp om å kunne ta gull også på K2, men det holdt ikke helt inn. K1-løpet satt nok i kroppen fortsatt.

Hektisk
Det var hektisk for Flekkefjord-padleren mellom K1- og K2-løpene

- Det gikk i ett mellom løpene med nedpadling, medaljeseremoni og forberedelser til neste løp, fastslår han.

- Men jeg er kjempefornøyd med begge medaljene. Det var tett ned til 4. plassen i K2, så det var deilig med medalje. Men det er en rar følelse å stå her som OL-vinner, og ikke kunne slippe løs følelsene. Har ventet på dette i fire år, men kan selvsagt vente en dag til, sier han før lørdagens finale på K1 500 meter.

Og beroliger de som tror programmet er for tøft.

- Sjansen til gull i morgen like stor som på K1 1000 i dag.

Og som alle nå vet: Da ble det gull!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot