Gå til sidens hovedinnhold

Gullfarvel for LSK

Brann holder gulltempoet oppe, mens Lillestrøm er hektet av i gullstriden. Se målene her og les alt om den 21. serierunden.

Viking tyvstartet den 21. serierunden med å slå Aalesund 3-0 i Stavanger lørdag kveld. Dermed satte siddisene press på de andre gullkandidatene i årets Tippeliga.

TV 2 Sumo - kveldens kamper
LIVE - kveldens kamper

(Vi har hatt store problemer med våre Sumo-sider i kveld, men de er rettet nå)

I kveldskampen søndag vant Stabæk vant 3-1 over Lillestrøm på Nadderud, hvilket betyr at bærumslaget i høyeste grad fortsatt er med i gullkampen – selv om det er seks poeng opp til Brann på toppen av tabellen.

Kampen på Nadderud var jevnspilt før hvilen, men det måtte en kontroversiell episode og to LSK-utvisninger til for å vippe kampen i vertskapets favør. 2-1-scoringen til Stabæk kommer man til å snakke MYE om på Åråsen, for selv om Christian Kellers ballberøring aldri var nok til at ballen traff nettmaskene, ble målet likevel godkjent.

Som om ikke det var nok, så fikk både Frode Kippe og Bjørn Helge Riise begge rødt kort. For Kippes del var det tredje gang denne sesongen, og begge går glipp av neste helgs storkamp mot Brann.

(Se alle målene fra runden i vinduet under)

190969

Nettopp Brann befestet sin posisjon på toppen av tabellen etter at det ble 4-0 mot stakkars Odd Grenland. Martin Andresen, Erik Huseklepp, Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad scoret målene.

Desto tyngre ser det altså ut for Odd Grenland, som nå har sluppet inn ni mål på de to siste kampene. Det kan med andre ord begynne å spøke både for Tippeliga-overlevelse og jobbene til trenerduoen Arne Sandstø og Gaute Larsen.

Godt for Tørum
En trener som kan puste noe lettere etter søndagens kamper, er Knut Kjartan Tørum. Rosenborg slo Sandefjord, men ikke mer enn 2-0. Kampbildet minnet mye om tidligere oppgjør på Lerkendal denne sesongen, der hjemmelaget dominerte stort uten å få uttelling i det offensive spillet.

Søndag kveld kan trønderne – og Knut Tørum - takke en særdeles opplagt Roar Strand for at det ble tre poeng til hjemmelaget. Han scoret det første målet, noe som sørget for trygghet i trønderske rekker. Men seieren kunne og burde ha vært større, selv om Yssouf Kone la på til 2-0 ti minutter før full tid.

Stakkars Start
Start så ut til å fortsette den gode trenden under Benny Lennartsson. Søndag ledet laget 2-0 over Strømsgodset til pause, men Godset kom tilbake etter hvilen og sikret seg tre poeng. Christer George og Ole Martin Årst scoret to mål hver i kampen, mens André Bergdølmo fikk æren av å avgjøre det utrolig viktige bunnoppgjøret på Marienlyst på straffespark - på overtid.

Lyn nærmer seg nedrykksstreken med faretruende høy fart, etter at det ble 1-2-tap for Tromsø. TIL-seieren var ikke et mål for mye, men det var heller ingen kamp som går over i historien blant de mest underholdende eller sambapregede. For TIL betyr uansett tre poeng at de er på trygg grunn i årets Tippeliga.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford