RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullfest i blanke messingen

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det var ikke bare pokalen som skinte i Jordal Amfi.

VÅLERENGA – SPARTA 1-0:

Årets sluttspillfinale i ishockey så lenge ut til å bli en parademarsj for Vålerenga. Oslo-laget vant de tre første kampene mot Sparta Sarpsborg, og skaffet seg dermed tre matchballer i best av sjuserien.

Men så våknet iskrigerne fra Sarpsborg. I løpet av to strake hjemmekamper sikret de seg to triumfer. Plutselig sto det 3-2 i kamper, og presset var nå på Vålerenga.

Viste rumpa
Desto større var jubelen da avgjørelsen endelig falt søndag. I en jevn kamp hjemme i Jordal Amfi var Espen «Shampo» Knutsens gutter igjen tilbake på vinnersporet, og sikret seg dermed NM-gullet.

Dagens mest originale feiring var det definitivt «Shampo» som sto for. Han dro ned buksa og lok bakenden skinne om kapp med kongepokalen.

26. NM-gull
Dette var klubbens 26. norgesmesterskap gjennom tidene. Sist gang gutta fra Oslo-Øst gikk til topps var i 2007. Den første kongepokalen kom i 1960.

Kenneth Larsen ble den store helten med sin scoring 13 minutter ut i midtperioden. Dette var også den eneste fulltrefferen i en kamp der begge lag hadde 24 skudd på mål.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere