*Nettavisen* Sport.

Gullfest i London

Foto: Reuters/Scanpix

Chelsea feide all tvil til side. London-laget er seriemester igjen, etter å ha smadret Manchester United.

29.04.06 19:41

CHELSEA - MANCHESTER U. 3-0: Manchester United dro til London med en teoretisk mulighet til å innhente rivalene fra Stamfor Bridge. Men Chelsea, som trengte ett poeng for å sikret klubbens andre ligamesterskapet på rad, brukte bare fem minutter på å gi beskjed om at dette var blåtrøyenes festdag.

Frank Lampard skrudde en corner inn i feltet. Didier Drogba Ricardo Carvalho gikk opp samtidig, og sistnevnte headet ballen videre til William Gallas. Franskmannen stanget hjemmelaget i ledelsen.

United tok over spillet utover i omgangen og skapte et par brukbare muligheter, men målet uteble. I stedet var det Joe Cole som doblet Chelsea-ledelsen.

Landslagsspilleren fikk ballen på 16-meteren, fintet unna halve United-forsvaret og kom seg inn i feltet. Alene med keeper Edwin van der Sar gjorde Cole ingen feil.

Feiringen kunne starte
Tolv minutter seinere gjorde Ricardo Carvalho ydmykelsen total. Forsvareren taklet Ruud van Nistelrooy i eget felt, leverte ballen videre, før han stormet over hele banen. Chelsa kom i overtall mot Uniteds 16-meter, Joe Cole spilte videre til Carvalho som dundret ballen i mål.

Dermed kunne hjemmefansen virkelig slippe jubelen løs. Triumfen er Chelseas åttende store tittel. Klubben har fra før to seriepokaler, tre FA-cuper, og to europacuper i troféskapet hjemme på Stamford Bridge.

Chelseas kontroversielle manager José Mourinho feiret triumfen med å kaste gullmedaljen opp blant den elleville fansen.

- Det er en fantastisk følelse. Det er mitt andre i England, og mitt fjerde på rad hvis du regner med Porto, sa en strålende fornøyd Mourinho til BBC etterpå.

- En dag kommer vi til å tape, men nå er vi det beste laget i landet.

Det er ellevte gangen i engelsk fotballs historie at en klubb klarer å vinne toppserien to år på rad. London-klubben er ubeseiret på eget gress to år på rad. Lagets 44 strake kamper uten hjemmetap er den tredje lengste rekken i den øverste divisjonen i England.

For United ble lørdagen en stor nedtur. Ikke bare ble laget ydmyket, Manchester-laget fikk også Wayne Rooney skadet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.