Gå til sidens hovedinnhold

Gullfest i Sarpsborg

Sparta klager ikke over å gå glipp av «gullfinale» mot Vålerenga.

SPARTA - LØRENSKOG 4-3:

2552 tilskuere fikk se Sparta Sarpsborg avgjøre gullkampen i GET-ligaen tre runder før serieslutt, med litt hjelp fra Storhamar.

For på Hamar sørget hjemmelagets Joakim Jensen for kampens eneste mål mot Vålerenga.

Samtidig gjorde Sparta jobben hjemme mot Lørenskog. Dermed har Sparta 91 poeng når tre runder gjenstår. VIF er ti bak, og har dermed ikke mulighet til å hente inn forspranget.

Ingen «gullfinale»
- Det er dette vi har jobbet for hele sesongen, og det er ekstra moro at vi avgjør hele tre runder før slutt, jubler assistenttrener Arne Villy Skrøder.

- Er du overrasket over at VIF snublet på slutten?

- At de klarte å tape mot Comet hadde jeg ikke trodd, men Storhamar er tøffe på hjemmebane. Vi slet mot dem på tirsdag, så jeg regnet med det kunne bli en vanskelig kamp for VIF.

VIF-tapet gjør at det ikke blir noe av den potensielle «gullfinalen» mot Vålerenga søndag. En seier der blir bare som en ekstra fjær i hatten å regne.

- Du er ikke skuffet over at dere går glipp av å avgjøre mot Vålerenga?

- Hehe, vi kan ikke være så fine på det!

- Feires hardt
Torsdag kveld er det naturligvis høy stemning i Sarpsborg.

- Jeg mistenker at det kommer til å feires hardt blant supporterne i Sarpsborg i kveld. De har vært fantastiske hele denne sesongen.

- Hva med laget?

- Det blir nok en liten feiring, men jeg vet faktisk ikke hva de konkrete planene er. Det blir helt sikkert bra.

Når gullrusen har lagt seg skal Sparta fokusere på å få til en god avslutning på serien, før alt fokus er på sluttspillet.

- Vi har fullt fokus på serien først, men så har vi skumle hensikter i sluttspillet, slår Skrøder fast.

Satt langt inne
Jonas Elofsson sørget oppskriftsmessig for å sende sarpsborglaget i føringen i overtallsspill ni minutter ut i første periode, men Lørenskog ga svar på tiltale ved Christian Thygesen. Dermed sto det uavgjort etter 20 minutter.

Petter Witness og Daniel Wessner ordnet imidlertid opp for hjemmelaget i den andre perioden. De to scoret hvert sitt mål, begge ganger i overtallsspill.

Lørenskog, til tross for at de var underlegne på skuddstatistikken, ville imidlertid ikke gi Sparta gratis gullhjelp, og de slo tilbake nok en gang, da Jonny Fjeldstad reduserte tre minutter ut i den siste perioden. Per Tengvert sendte imidlertid Sparta opp i 4-2 fem minutter senere, og seieren virket sikker. Men igjen svarte Lørenskog.

Men etter at Lasse Hammerstad hadde redusert til 3-4, holdt hjemmelaget stand. Det ble ingen flere mål, men til gjengjeld ble det gulljubel i Sarpsborg.

Det er 23 år siden sist Sparta tronte øverst på tabellen ved sesongslutt.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget