Gå til sidens hovedinnhold

Gullfyrverkeri til Bergen

Når Brann sikrer seriegullet skal fyrverkeriet ha tre farger. Sjekk hvilke!

(iBergen.no) Neste lørdag kan Brann endelig sikre seg seriegullet dersom de kaprer poeng borte mot Aalesund.

Dersom spillerne klarer bragden er planen å fly ned til Bergen for å delta i gullfeiringen på Festplassen i Bergen sentrum etter kampen. Ankomst for spillerne er planlagt å bli 0030. Halvtimen senere skal fyrverkeriet skytes opp – fra brannstasjonen like ved.

Brannstasjonen
- Fyrverkeriet skal skytes opp fra brannstasjonen på grunn av sikkerheten. Det var det mest praktiske også. Det er ingen symbolikk i det, men utelukkende på grunn av sikkerheten, sier tidligere ordfører i Bergen Herman Friele til iBergen.no.

Tidligere i høst bevilget byrådet i Bergen én million kroner til gullfest dersom Brann går til topps for første gang siden 1963. Deler av gullmillionen skal brukes på fyrverkeri - og skal være i tre farger.

- Fyrverkeriet skal være i tre farger, rødt og hvitt, som er klubbens farger – og gull selvsagt, slår Friele fast.

- Stort fyrverkeri
Ryktene om at kaffekongen selv skulle tenne fyrverkeriet har gått i Bergen, men dette avkrefter han.

- Nei, nei, nei. Jeg skal være i folkemengden. Jeg skal være der når spillerne kommer og se fyrverkeriet, sier Friele muntert.

Friele ønsker ikke å si hvor mye av kommunens penger som vil bli brukt på fyrverkeri, men han har tidligere uttalt overfor iBergen.no at det vil bli et stort fyrverkeri når gullet er sikret:

- Du skjønner det, dette kommer til å bli en fantastisk fest og da må vi bruke litt penger på fyrverkeri. For å si det sånn: Fyrverkeriet kommer ikke til bare å bli en liten fis opp i luften. Nei, her skal det merkes at Brann har tatt gull, sier Friele med glimt i øyet.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis