Gå til sidens hovedinnhold

Gullgutt to dager for tidlig

Han skulle egentlig ikke gå. Men med startnummer på brystet våknet villdyret Petter Northug.

Se Nyhetskanalen gratis her!

Les også:- Gikk seg ikke inn på VM-laget

MERÅKER (Nettavisen): - Petter er et villdyr når han får på seg startnummer. Han blir ikke lett å slå, sa Frode Estil til Nettavisen onsdag

Og:

- Han har nå ikke akkurat sett dødssyk ut de siste dagene.

Hvis noen skulle ha vært i tvil: Frode Estil kjenner Petter Northug. Og mentoren leser læregutten som ei åpen bok.

- Klinte til fra start
For selv om det først onsdag kveld ble klart at Northug skulle stille til start på torsdagens NM-åpning, har Estil lagt merke til at 21-åringen er på vei mot formen. Storformen.

Det viste seg da også å være tilfellet. For fellesstartspesialisten Northug var helt uslåelig på hjemmebane i 15-kilometeren med intervallstart. Han smadret konkurrentene fra første skøytetak – og vant til slutt med nesten 24 sekunder. Midtveis på den siste sløyfa var ledelsen på over halvminuttet.

- Jeg visste at det var mange som hadde respekt for løypa, og som skulle åpne forsiktig. Jeg bestemte meg for å velge en helt motsatt strategi, og klinte til fra start, sier Northug etter sitt andre individuelle NM-gull.

- Bra gjennomkjøring
Det første kom på dobbeljaktstarten på Heistadmoen i fjor. Og det var også lørdagens dobbeljaktstart Northug hadde blinket seg ut i dette NM-et. Torsdagens løp skulle være ei gjennomkjøring.

- Det ble ei ganske bra gjennomkjøring, gliser Northug – som innrømmer at startordningen gjør seieren ekstra gjev. Nå har han en gang for alle vist at han er god til mer enn å henge.

Samtidig innrømmer han at formpila har vært mer positiv de siste dagene enn sykdomsmeldingene har kunnet tyde på.

- Litt skuespill
- Det har vært litt skuespill og litt sykdom, medgir supertalentet.

Men han står fast ved at torsdagens renn faktisk var tenkt som ei gjennomkjøring – og at det fortsatt er lørdagens jaktstart som er NMs viktigste øvelse.

Der har Northug og Frode Estil planer om å lage en reprise av det som skjedde i fjor, da Northug altså tok gull og Estil sølv.

- Det er da vi skal stå øverst på pallen påhjemmebane. Men det er selvfølgelig kjempeartig at vi nesten klarte det i dag også, poengterer Northug.

Både han og Estil fikk selvfølgelig en enorm støtte fra publikum gjennom løypene de trener i til daglig.

Det blir neppe mindre støtte lørdag.

PS. Ingen av de tre medaljevinnerne torsdag stiller på fredagens klassisks NM-sprint.

Reklame

Husker du disse to idiotene?