*Nettavisen* Sport.

Gullgutta: - Helt vilt!

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Onsdag kveld var Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad konger av VM-byen.

25.02.09 23:39

LIBEREC (Nettavisen): Ola Vigen Hattestad kom til VM i Liberec som storfavoritt i sprint. Han reiser hjem med to gullmedaljer.

Johan Kjølstad kom til VM som outsider på den individuelle sprinten – og uaktuell for lagsprinten. Men med det individuelle sølvet tirsdag, gikk han seg rett inn på lagsprinten.

Resten er historie.

Manglet staver
- Det er litt forskjell på sølv og gull, jeg må innrømme det. Nå kan jeg kalle meg verdensmester, sier en smørblid Johan Kjølstad etter onsdagens medaljeseremoni på torget i Liberec.

- Dette er helt vilt!

Kjølstad var så uforberedt på gullmuligheten som dukket opp at han ikke en gang hadde med seg utstyr til å gå klassisk.

- Jeg hadde klassiskski her nede, fordi de har vært på lasset siden Otepää. Men jeg hadde faktisk ikke staver. Jeg har kun fokusert på skøyting i det siste, fordi jeg trodde dette var helt uaktuelt, sier nordtrønderen mens han skriver autografer og smiler til flokken av fotografer.

Mer nytelse
- Jeg klarte å nyte det mer i dag, sier en minst like blid Ola Vigen Hattestad etter å ha hørt nasjonalsangen for andre gang på to dager.

Hans kjærestee, Anne-Kjersti Sjaastad, tok seg tid til å gi Hattestad et skikkelig kyss til ære for fotografene etter medaljeseremonien i Liberec.

Onsdag kveld er det feiring i VM-byen. Gullguttene skal ta igjen for den manglende feiringen av de individuelle medaljene. Men utagerende blir det angivelig ikke.

- Nå skal vi først på sponsormiddag, og så fortsetter vi nok litt etter det. VM-gull må feires. Men det kommer flere renn i vinter, poengterer Kjølstad.

- Veldig godt gjort
Sportssjef Åge Skinstad mener onsdagens gull er enda mer imponerende enn de individuelle medaljene tirsdag.

- I går hadde de først en fysisk utladning. Så var det mye media og feiring med kronprinsen. At de skulle klare å nullstille seg til å fokusere på noe så kjedelig som arbeidsoppgaver, var ingen selvfølge. Det er faktisk veldig godt gjort, fastslår Skinstad.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag