Gå til sidens hovedinnhold

Gullgutten aksepterer OL-vraking

Børre Næss banket OL-gullhåpet Johan Kjølstad, men vil ikke kritisere landslagsledelsen for at han selv må være hjemme under Torino-lekene.

HEISTADMOEN (TV 2 Nettavisen): 22-åringen Børre Næss smilte bredt etter NM-gullet på hjemmebane. Og han lar ikke OL-vrakingen stå i veien for gleden.

- Dette var prikken over i-en for meg. Jeg kunne ikke ha vunnet på noe bedre sted, sier Næss. Han innrømmer at det er bittert at han ikke får være med til OL, men skylder ikke på andre enn seg selv.

- Jeg gikk ikke fort nok i de to rennene som på forhånd var utpekt som viktige uttagningsrenn. Da må jeg bare akseptere det, poengterer han.

- Greit for dem som skal gå
- Synes du sprinttroppen til OL ble tatt ut for tidlig?

- Nei. Det er veldig greit for dem som skal gå i OL at de slipper stresset med å kvalifisere seg, slik at de i stedet kan fokusere på det som skal skje i OL. Det ville jeg også ha foretrukket.

Johan Kjølstad, som går OL-sprinten sammen med Tor Arne Hetland, Ola Vigen Hattestad og Trond Iversen, ble nummer to i NM. Han legger ikke skjul på at utfallet kunne ha vært annerledes hvis han ikke hadde vært midt i OL-forberedelsene.

- Jeg har ikke lagt opp noen stor formtopp til NM, medgir han.

Derfor tror 23-åringen fra Ekne i Nord-Trøndelag fortsatt at han kan vinne OL-gull. Det tror også Børre Næss.

- Traff godt
- Jeg følte at jeg hadde rimelig god kontroll på heatene i dag. Jeg gikk og kontrollerte og traff godt med taktomslagene. Men i finalen fikk jeg litt trøbbel da Børre slo om, forklarer Johan Kjølstad.

Sprinterne reiser nå videre til Oberstdorf, der det skal gå klassisk verdenscupsprint. I motsetning til resten av OL-troppen i langrenn reiser de ikke videre til høydesamling i Seisser Alm. I stede skal de ha en treningsperiode i Norge frem mot verdenscupen i Davos om to uker.

- Sprinten går såpass sent i OL at det er like greit å gjøre det sånn. Vi får mange dager i høyden før løpet uansett, fastslår Johan Kjølstad.

PS. Verken Tor Arne Hetland eller Trond Iversen gikk NM-sprinten. Ola Vigen Hattestad ble nummer ni etter en uke med sykdom.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn