Gullgutten er blitt syk

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Johan Kjølstad er full av overskudd, men må kanskje stå over Lahti-sprinten.

03.03.09 13:52

Det var bare én mann som var i nærheten av å stoppe Ola Vigen Hattestad i sprinten under VM i Liberec, og det var Johan Kjølstad.

25-åringen fra Ekne i Levanger ble nummer to på den individuelle VM-sprinten og tok sammen med Vigen Hattestad gull på sprintstafetten.

Nå - etter noen avslappende dager hjemme - er han blitt syk.

- Jeg kom hjem på torsdag og har fått slappet av litt. Jeg trente de to første dagene etter at jeg kom hjem, men nå har jeg blitt lett forkjølet og har tatt det litt med ro de to siste dagene, sier Kjølstad til Nettavisen.

Verdensmesteren forteller at overskuddet er stort, men vet ennå ikke om han blir frisk nok til å stille opp på sprinten i Lahti førstkommende helg.

- Jeg er litt usikker akkurat nå. Jeg føler at jeg er på rett vei, og er egentlig bare litt sår i nesen, men jeg tør ikke å trene og pushe meg. Jeg får bare se an litt. Er jeg dårlig, er det bedre å gi plassen min til noen andre, sier trønderen, som fyller 26 år mandag i neste uke.

Kjølstad har bare vært på pallen én gang i årets sesong, men har to verdenscupseirer i sprint og viste under mesterskapet i Tsjekkia at formen er ekstremt god. Det vil derfor ikke være noen overraskelse om han i Lahti går inn til sin sjuende pallplassering i verdenscupsammenheng. Bare han blir frisk først, da.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.