RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thomas Skaug/Scanpix

Gullgutten gikk på barneski

Sist oppdatert:
Morten Eilifsen måtte overtales til å gå på «voksenski».

GRANÅSEN (Nettavisen): Eilifsen har alltid hatt høy fysisk kapasitet som sin største styrke. Det har gjort ham til en bakkeklatrer. Men denne sesongen har han hatt et løft også i lettere partier.

Og Team Trøndelag-trener Arild Monsen har ingen problemer med å påpeke minst én utløsende faktor:

- Jeg har endelig fått Morten til å gå med lengre ski. Så sent som sist vinter gikk han på barnemodeller. Det er greit oppover, fordi de er lette. Men det er klart han må ha voksenmodeller for å få opp farten i flatere terreng.

Større utvalg
Eilifsen bekrefter at han har byttet ut skiparken.

- Jeg har byttet fra 1,82 til 1,87 i skøyting og fra 1,97 til 2,02 i klassisk. Det har blant annet ført til at utvalget har blitt bedre. Det produseres flere gode par i de lengdene, sier Eilifsen.

Både hovedpersonen og trener Monsen er forståelig nok høyt oppe etter at eleven tok sitt andre NM-gull på tre dager i Granåsen, da han vant lørdagens 30 km fellesstart med skibytte.

Treneren er spesielt imponert over løpsutviklingen, og gir sølvvinner Martin Johnsrud Sundby mye av æren.

- Her har vi to unge gutter som tør å kline til i bakkene. Ikke alle fellesstarter kan avgjøres med en spurt. Det var klasse over det Morten og Martin leverte i dag, fastslår Monsen.

Klare for verdenscup
Sportssjef Åge Skinstad gjorde umiddelbart noe så uvanlig fra hans side som å forhåndsutta både Johnsrud Sundby og Eilifsen til verdenscupen i Otepää, Estland, neste helg. Der står distansen 15 km klassisk på programmet.

- Min beste distanse, så jeg håper å gjøre en god figur der, sier Johnsrud Sundby.

Eilifsen er mindre optimistisk.
- Det går til helvete. Klassisk er ikke min greie, sier den doble norgesmesteren.

Arild Monsen er mindre beskjeden på elevens vegne.

- Ikke så dårlig
- Morten er ikke så dårlig som han skal ha det til. Han har hatt en stor utvikling i klassisk også i år. Det viser blant annet klassiskdelen i dag, poengterer Monsen.

Han understreker at det er viktig å holde beina på bakken, men legger ikke skjul på at Eilifsen har alle forutsetninger for å bli en stor langrennsløper.

- Han er blitt bedre teknisk og han har økt den fysiske kapasiteten. Men det beste målet på framgangen er resultatene. Samtidig har Morten ting han må bli bedre på, som farten i lett terreng og ikke minst i avslutningene.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere