*Nettavisen* Sport.

Gullgutten sikret sølvet

Thorstein Helstad får gull med Rosenborg. Søndag sikret han sølvet for Brann.

30.10.06 21:58

BRANN - HAMKAM 2-1:

BRANN STADION (Nettavisen): Thorstein Helstad er den første spilleren som tar både gull og sølv i samme sesong i Tippeligaen.

Tidligere har Petter Belsvik fått både gull og bronse, men ingen har altså fått de to edleste medaljene.

- Hyggelig
Og den tidligere HamKam-spissen senket gamleklubben på egenhånd og sørget for at det ble sølvmedaljer til Brann.

- Det var godt at det løsnet når jeg først fikk starte. Vi hadde som mål å ta tre poeng i denne kampen, og det klarer vi, gliser han etter kampen.

Helstad ble en gull- og en sølvmedalje rikere.

- Jeg gjorde jo det. Det er jo hyggelig, sier han til Nettavisen.

Ny formasjon
Brann åpnet i en helt ny formasjon, med Helstad som enslig spiss og Bengt Sæternes i en uvant høyrevingrolle. Selv om bergensernes aldri overbeviste spillemessig, vil ikke matchvinneren avskrive formasjonen.

- Så lenge vi trekker Bengt inn fra siden gikk det greit. Det er jo to flikker og to mål, men vi må nok trene mer, forklarer han.

Trener Mons Ivar Mjelde vil ikke være med på at det var den nye formasjonen som gjorde at Brann ikke fungerte spillemessig mot HamKam.

- Det fungerte veldig bra på trening og jeg har såpass mange smarte fotballspillere, så jeg tror ikke det var på formasjonen det lå at vi ikke fungerte i første omgang. Med de mulighetene jeg hadde på høyresiden, så tror jeg ikke 4-4-2 ville forbedret situasjonen.

- Ikke vist nok
Mange ville ha en spillesugen Helstad med fra start mot Rosenborg i seriefinalen for en uke siden. Selv ønsker han ikke å spekulere i om han burde ha spilt.

- Det er vanskelig å si. Det var veldig close, men det var det valget Mons tok, og da kan en bare spekulere i om det ville blitt et annet resultat hvis jeg hadde spilt fra start, sier Branns tomålsscorer.

Mjelde tar ikke selvkritikk på at han valgte Sæternes sammen med Robbie Winters på topp mot Rosenborg.

- Jeg synes ikke han har vist nok. Det er grunnen til at jeg ikke har kjørt ham fra start tidligere. I dag var timingen rett for det og jeg angrer ikke på det, forklarer Mjelde.

Håper på HamKam
Helstad innrømmer at det var en god følelse da han så ballen trille forbi Ivar Rønningen til 1-1.

- Det var vel like gøy og deilig som det alltid er når man scorer mål. Men kanskje litt ekstra deilig i dag. Vi vil jo egentlig gi publikum en god avslutning. Første omgangen var ikke god, men den andre var litt bedre, smiler han.

At det var gamleklubben HamKam som fikk unngjelde for scoringsfoten hans synes han var dumt. Nå krysser han fingrene for at grønnbuksene slår Stabæk i siste kamp og berger tippeligaplassen.

- Jeg håper for all del at de klarer seg. Det blir sånn når man spiller for Brann og trenger tre poeng. Da kan jeg ikke tenke på at det er HamKam vi spiller mot, sier han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.