RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullgutten sparer gullstøvlene

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
Thorstein Helstad tør ikke ta på seg gullstøvlene sine i kamp ennå.

BRANN STADION (Nettavisen): BRANN-LILLESTRØM 3-1: (kampfakta og spillerbørs)

Fredag trente Thorstein Helstad med gullfargede fotballstøvler. Men da han gikk på banen mot Lillestrøm var de byttet ut med et hvitt par.

- Grublet
Men det var slett ikke sikkert at Helstad skulle spille fra start. Helstad, Bengt Sæternes og Robbie Winters ble holdt på pinebenken helt til det siste om hvem som skulle starte på topp mot LSK.

- Vi grublet en del på laget denne uken. Vi gjorde noen valg og måtte stå ved dem. Vi lykkes og da blir man glad, sier Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

Og Helstad takket for tilliten med å skaffe Brann straffen som ga 1-0 og score rødtrøyenes to øvrige mål.

- Jeg gir ham tillit og han gir svar på tiltale. Han er en notorisk målscorer og trenger få sjanser for å score mål, sier Mjelde.

Kvitt LSK-spøkelset
Etter kampen var Helstad et stort smil.

- Jeg har hatt litt Lillestrøm-spøkelse, så det var godt å få målene. Vi har slitt litt med uttellingen i de to siste hjemmekampene. Nå får vi en seier mot en av de største utfordrerne om gullet, gliser Tippeligaens toppscorer.

Han er enig med sjefen i at han ga svar på tiltale.

- Det er ikke noen bedre måte å gjøre det på når en først får sjansen. Jeg får håpe det holder til neste kamp, sier Helstad.

Björnsson overrasket
Den største overraskelsen på Branns lag var midtstopper Armann Björnsson.

Den storvokste islendingen tok plass ved siden av Kristjan Örn Sigurdsson. Målet med valget var å matche Lillestrøms muskelkraft.

- Vi visste at dersom vi skulle klare å angripe Lillestrøms svake sider, så måtte vi vinne en del dueller. Det gjorde Armann og Krissy på en fantastisk måte, forklarer Mjelde.

Björnsson tok plassen til landsmannen Olafur Örn Bjarnason, som spilte 90 minutter for Island mot Sverige nylig. Nå tar Björnsson sikte på å ta fra ham plassen både i Brann og på landslaget.

- Hvis jeg får mer spilletid, vil jeg kanskje vokse som spiller også. Jeg håper jeg kommer inn i varmen igjen, sier han.

Ingen gullsko mot Lyn
Lyn er Branns motstander i neste kamp. Både Helstad og Björnsson håper at de viste nok mot Lillestrøm til å beholde plassen på Branns lag.

Men Helstad kommer ikke til å stille i gullstøvlene på Ullevaal.

- Det er litt for tidlig, ler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere