*Nettavisen* Sport.

Gullgutten vraket fra hoppuka

Foto: (FOTO: ERIK JOHANSEN/SCANPIX)

I februar vant han OL-gull. Nå må Lars Bystøl se hoppuka på TV.

23.12.06 08:23

Norges skiforbund tok fredag ut følgende løpere til den tysk-østerrikske hoppuka, som tradisjonen tro innledes i Oberstdorf 30. desember: Anders Bardal, Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy, Tom Hilde og Jon Aaraas.

Det betyr at den olympiske mesteren fra Torino i februar, Lars Bystøl, ikke er funnet verdig en plass på laget. Også to andre OL-farere er vraket. Tommy Ingebrigtsen og Norges foreløpig siste hoppukevinner, Sigurd Pettersen, er begge utelatt.

- Best for norsk hoppsport
At de tre OL-deltakerne er vraket fra den norske troppen til hoppuka, kommer ikke som noen stor overraskelse. Alle tre har slitt voldsomt med å finne formen innledningsvis denne sesongen.

- Verken Lars, Sigurd eller Tommy har vist hopping på et nivå som gjør at vi kunne forvente toppresultater av dem i hoppuka. Derfor blir de hjemm og trener sammen med Geir Ole Berdal, forklarer sportssjef Clas-Brede Bråthen overfor Nettavisen.

Slik oppsummerer han uttaket:

- Kort fortalt har vi tatt ut et lag som vi mener er best for norsk hoppsport både nå og i framtida.

- Stor tro på dette laget
De to siste dagene har hopperne vært samlet på Lillehammer. Der ble det vist hopping som gjør at Bråthen mener det er lov å stille forventninger til flere enn kometen Anders Jacobsen i hoppuka.

- Selvfølgelig. Alle vet hva Roar Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren kan prestere. Anders Bardal er i sitt livs form. Og ungguttene Tom Hilde og Jon Aaraas har potensial til å løfte seg betraktelig når de får testet seg mot de aller beste. Vi har stor tro på dette laget, sier hoppsjefen.

Tom Hilde ble i likhet med Anders Jacobsen tatt ut på elitelandslaget etter en audition på Lillehammer i sommer. Jon Aaraas ble samtidig tatt ut på Team Oslo 2011, som er en satsing fram mot VM i Holmenkollen om drøyt fire år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.