*Nettavisen* Sport.

Gullguttene går fellesstarten

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Landslagstrener Roger Grubben bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at gullaget på stafetten får gå søndagens fellesstart i VM.

12.03.05 20:41

Grubben fikk de svarene han hadde håpet på stafetten, og gir dermed Egil Gjelland, Stian Eckhoff, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen en ny sjanse på søndagens avsluttende fellesstart.

Fjorårets sølvvinner Lars Berger i Oberhof-VM er reserve.

- Jeg fikk de svarene jeg ønsket på stafetten. Det betyr at de samme som gikk stafetten, får gå fellesstarten, bekrefter Roger Grubben overfor TV 2 Nettavisen i målområdet etter stafettgullet.

Gjelland eneste usikre
Egil Gjelland var trenerens eneste usikkerhetsmoment.

- Han var syk for tre uker siden, så jeg ville se formen hans litt ann. Men i dag var han frisk og rask, og får dermed gå stafetten sammen med Hanevold, Bjørndalen og Eckhoff, sier Grubben.

Han er overbevist om at Norge har store sjanser for å kjempe om medaljer på fellesstarten.

- I den formen guttene er i dag, ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan være med å kjempe i toppen. Er vi heldige, kan samtlige fire hevde seg, men Ole Einar Bjørndalen er vel den personen konkurrentene har mest grunn til å frykte, mener treneren.

Skal kjempe om medaljer
Bjørndalen selv tror at han kan være med i medaljekampen.

- Nå gjelder det å få stafetten ut av kroppen raskest mulig. Jeg sparte meg faktisk etappen akkurat med tanke på fellesstarten. Jeg føler meg i pigg form, og med god skyting og rask fart i sporet skal jeg være med der oppe i toppen, fastlår Bjørndalen.

Halvard Hanevold er optimist før den siste VM-øvelsen søndag.

- Jeg er i god form. Som Ole Einar sier, gjelder det nå å ikke feire for mye i kveld, ettersom vi ikke må slite oss ut før rennet søndag. Feiringen får vi heller ta søndag kveld, slår han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.