*Nettavisen* Sport.

Gullguttene håper på 130 mill.

Gullsesongen betyr gull i Brann-kassen. Men sponsorene slipper billig unna.

20.10.07 19:30

Med klubbens første seriegull, UEFA-cup-spill og muligens Royal League, blir 2007-tallene gull.

NA24 - din næringslivsavis

I 2002- og 2003-sesongene kjempet Brann mot nedrykk og med konkurstruslene hengende over seg. Nå ligger klubben an til overskudd for femte året på rad.

- Vi håper å omsette for 125-130 millioner i 2007, og å få et overskudd på minimum 10,5 millioner, sier Brann-direktør Bjørn Dahl.

Det er et kraftig hopp fra budsjettet på 113,7 millioner. Og om under ett års tid kan bergenserne komme med i Champions League for første gang.

EKSKLUSIVT: Se Aalesund - Brann på Sumo og følg lørdagens fotball driekte i Nettavisen.

Lærer av FC København
- Hvis vi vinner serien er det et overordnet mål å komme med i gruppespillet i Champions League. Da må vi antakelig forsterke oss på spillersiden, og så må vi huske at dette er et langt steg å ta. Her har Rosenborg kompetansen, mens vi er læregutter, poengterer Dahl.

Med minst ett poeng i bortemøtet med Aalesund i kveld er Brann definitivt seriemester.

Da NA24 snakket med bergensernes sjef fredag ettermiddag, var Dahl i London på konferanse. For å lære mer om hva som skal til for å heve klubben. I forrige uke besøkte han børsnoterte FC København, som ikke kom med i årets utgave av Champions League.

Der tjener Rosenborg mellom 75 og 120 millioner i 2007. I tillegg kommer ytterligere titalls millioner for et eventuelt avansement fra gruppespillet.

- Det er fantastiske penger i Champions League. Inntektene fra gruppespillet i UEFA-cupen er peanøtter i forhold.

Hardball spytter inn 30 mill.
Styrelederen i Branns investeringsselskap, Hardball AS, Bjarne Berg, har allerede antydet at de kan spytte inn 30 millioner foran en eventuell Champions League-kvalik.

- Hardball er veldig positive, og vil være med videre. Når vårt sportsliga apparat kommer opp med spillerønsker, spør vi alltid Hardball først, sier Dahl.

Brann-spillerne endelig ble sikret en viss gullbonus på et styremøte i begynnelsen av oktober, har klubben lite å hente på seriegullet fra sponsorene.

- Et kommende gull vil selvsagt ha positiv effekt overfor samarbeidspartnerne på sikt. Men etter 44 års ventetid har vi ikke inngått særlig med bonusavtaler med sponsorene. Hvis dette går veien, skal vi huske å legge det inn, ler klubbdirektøren.

Følg gullkampen Aalesund - Brann direkte på Nettavisen fra klokken 19.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.