RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullhåpet er på plass

Norge har allerede to OL-gull i Aten. Mandag kveld landet det aller største gullhåpet; terrengsyklisten Gunn-Rita Dahle (31).

– Jeg gleder meg vanvittig til å komme i gang. Dette har jeg ventet på lenge, sier Dahle til NTB.

Sammen med trener og samboer Kenneth Flesjå har hun tilbrakt de siste 14 dagene på Mallorca. Hun påstår at hun ikke har fått den store OL-følelsen eller den rette spenningen i kroppen, men regner med at det kommer når hun er på plass i deltakerlandsbyen.

Dahle har vært fullstendig uslåelig det siste halvannet året og er en av OLs største gullfavoritter uansett idrett. Hun har ikke tapt et internasjonalt terrengritt siden fjorårets VM i Sveits, der ren uflaks ødela. I sommer er hun blitt verdens-, europa-, nordisk og norsk mester.

Siste seier kom i et internasjonalt ritt i Polen rett før OL-åpningen.

Stille før stormen
Selv om presset er noe fjernet fra Dahle ved hjelp av Siren Sundbys og Olaf Tuftes gull, vil trykket likevel være enormt når hun tar imot pressen i utøverlandsbyen onsdag. Det skjer lite annet interessant den dagen, sett med norske øyne. Dermed kan hun forvente hele horden av norske aviser, TV og radio.

– Jeg har hatt det veldig stille og rolig de siste ukene, fått sovet godt og forberedt meg etter planen, sier hun.

Terrengrittet fredag vil ventelig bli knalltøft. Dahle må innstille seg på å sykle i stekende sol i rundt to timer, med masse støv fra tørr bane. Ifølge greske meteorologer skal det bli rundt 34 grader i grunntemperatur under fredagens ritt.

Lar seg ikke skremme
Men Dahle lar seg ikke skremme av værmeldingene.

– I utgangspunktet tror jeg dette skal gå helt greit. Nå har vi ligget i omtrent 35 grader i 14 dager, men det er klart det kommer til å bli varmt, sier hun. Hjelmen med tørris kommer hun ikke til å bruke. Den har hun testet, men ikke funnet god nok.

Oppladning i en OL-identisk løype på varme Mallorca har gjort henne godt forberedt til det hun vil oppleve fredag.

Før start kommer hun til å varme opp i et spesialtelt som holder fem til ti grader lavere temperatur enn det er ute. Dessuten skal hun bruke spesiallaget hjelm og drakt, som er luftig og tilpasset Aten-varmen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere