*Nettavisen* Sport.

Gulljakta over, RBK ser nedover

Etter bortetapet for Aalesund avblåser trønderne nå offisielt gulljakta. I stedet studeres avstanden nedover.

25.07.05 12:27

AALESUND – ROSENBORG 2-1: - Det er lenge siden vi snakket om seriegull, innrømmer Jan Gunnar Solli. Men etter 1-2 for bunnlaget Aalesund innrømmer han gulltoget så definitivt har forlatt perrongen uten trønderne verken i vognene eller på perrongen.

- Gulljakten er definitivt over for vår del, fastslår landslagsspilleren.

Faktum er at mens det kan skille 15 poeng opp til serieleder Start i morgen kveld (Start møter LSK i en hengekamp), mens det bare er åtte poeng ned til nåværende tabelljumbo Bodø/Glimt, og kun seks ned til Tromsø på kvalikkplass. Rosenborg er på den nedre delen av tabellen, og er fortsatt ikke til å kjenne igjen.

Nok en gang må vi jage etter. Slik har det vært alt for mye i år. Vi får ikke satt spillet vårt sier en oppgitt Solli, og støttes av en skuffet Per Joar Hansen.

RBK-treneren var resignert etter tapet for bunnlaget Aalesund.

- Eliteserien er ikke slik at vi kan forvente å komme hit og valse over Aalesund. Bunnivået er hevet og alle tar poeng. Ingen kamper er lette lenger. Vi har alt for dårlig intensitet i forsvaret. Og vi mangler roen i de avgjørende situasjonene, spesielt i angrep. Spillerne vil gjerne lykkes, men det går litt i stå om dagen, sier den hardtpressede nordlendingen.

Også han har nå oppgitt gullkampen.

- Vi gir ikke opp, men jeg innser vel at toget har gått for gulljakten, sier Hansen, som ikke ville slakte sin midtstopper Alejandro Lago som debuterte i RBK-trøya med selvmål etter drøyt tre minutters spill.

- De to nyervervelsene klarte seg bra i dag, sa Hansen etter at seriedebutene var unnagjort for de to søramerikanerne.

- Lago var uheldig med selvmålet og var nok litt preget av stundens alvor, men han spiller seg opp i løpet av kampen. Også Eguren kan tilføre RBK mye framover. De vil vokse utover høsten. Det er jeg ikke i tvil om, avslutter en alvorlig RBK-trener.

Trenerstøtte
Aalesunds trener Ivar Morten Normark trøstet trenerkollega Per Joar Hansen etter kampen.

- Jeg er sikker på at Rosenborg kommer tilbake som en fotballstorhet i Norge. Bare de tør å holde hodet kaldt og ikke hoppe på forhastede løsninger.

Noen tips til trøndersjefen hadde han imidlertid ikke.

- Jeg er dessverre ikke i en posisjon til å gi noen gode råd, men det spesielle med årets sesong er utvilsomt at alle kan slå alle – toppserien er mye jevnere enn før.

Da må man definitivt ta de sjansene som oppstår, noe bortelaget på ingen måte gjorde. Strand, Braaten og spesielt Øyvind Storflor var de største syndebukkene. Sistnevnte med et skyhøyt skudd fra ellevemeteren etter fellingen av Daniel Braaten.

- Jeg stengte kaoset rundt meg ute og hadde full kontroll. Fikk keeper til å slenge seg og skulle bare sette ballen i åpent mål, men så kom jeg for langt fra ballen. Dessverre gikk straffen over, sa en tydelig skuffet Storflor som heller ikke fikk brukt farten sin i oppgjøret mot Aalesund.

Klassisk Eggen
Har man først motgang så lykkes man med lite. Det ville nok gamletrener Nils Arne Eggen også sagt der han lusket rundt i gangene på Color Line Stadion. Men i garderoben etter kampen var han ikke å se. Da TV 2 Nettavisen ba om en kommentar i forbifarten sa han bare:

- Rævvafotball.

Og det er vel betegnende for trøndernes spill om dagen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.