Gå til sidens hovedinnhold

Gulljentene i jubelrus

OBERHOF/OSLO (TV 2 Nettavisen): Ord som «fantastisk» og «utrolig» haglet da de norske skiskytterjentene skulle beskrive dagens VM-gull i stafett.

Liv Grete Skjelbreid Poiree holdt hodet kaldt på siste stående, og sikret Norge gull.

Det var faktisk den aller første norske stafett-triumfen i et skiskytter-VM, siden herrelaget vant i Altenberg i 1967. Rett nok tok gutta stafett-gull i Salt Lake City, men det var altså i OL.

Jublende Liv Grete
- Dette var helt fantastisk. Alle jentene gjorde en strålende innsats i dag, sa en jublende LIv Grete Skjelbreid Poiree til TV 2 Nettavisen etter den historiske stafetten.

Liv Grete tok i dag sitt tredje VM-gull av fire mulige!

Liv Grete Skjelbreid Poiree bommet tre ganger på den siste skytingen, men tok seg inn med ekstraskuddene. Da også Russland og Tyskland bommet, var det hele klart. Liv Grete gikk ut med en ledelse på 43 sekunder på den siste sløyfa. På liggende måtte hun bruke to ekstraskudd.

Kanonløp
Gunn Margit Andreassen leverte varene på sin tredje etappe - fullt hus på første skyting og en bom på andre. Hun sendte Poiree ut på sisteetappen med en ledelse på 23 sekunder til Tyskland og 29.4 til Russland på tredjeplass.

Også Andreassen strålte som en sol etter løpet.

- Jeg visste at vi var i stand til å hevde oss, men dette var bare helt utrolig, sa Gunn Margit Andreassen til TV 2 Nettavisen etter fantomløpet.

Gro Marit Istad-Kristiansen måtte bruke alle ekstraskuddene på liggende, men var først ut fra stående. Hun brukte to ekstraskudd, men både Russland og Tyskland fikk trøbbel.

Også Linda Tjørhom leverte en strålende etappe for Norge, med en bom i første liggende og fem blink på andre stående. Ved veksling var hun 24 sekunder bak Tyskland etter første etappe.

Stolt trener
Trener Odd Lirhus la ikke skjul på at tårene presset på etter at den historiske prestasjonen var et faktum.

- Jeg er rørt til tårer. Alle jentene gjorde en fabelaktig innsats, sier en stolt Odd Lirhus til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar