Gulljentene så «söta bror» ta sølv

Amanda Kurtovic, Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth, Tonje Nøstvold og Karoline Dyhre Breivang.

Amanda Kurtovic, Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth, Tonje Nøstvold og Karoline Dyhre Breivang. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

De regjerende OL-mesterne ble for sterke for de svenske håndballherrene.

12.08.12 21:22

Sverige drømte om OL-gull, men måtte gå skuffet av banen etter at det ble fransk 22-21-seier i en spennende håndballfinale på OLs siste dag på søndag.

Det var med flere av de norske gullvinnerne fra lørdagens kvinnefinale på tribunen. Gulljentene hadde nemlig tatt seg friheten til å være OL-turister under finalen mellom Frankrike og Sverige.

De fikk se at Frankrike tok revansje bare noen måneder etter deres EM-fiasko, og franskmennene ble det første lag som har forsvart en OL-tittel for menn.

Svenskenes store stjerne Kim Andersson var langt nede etter sin siste landskamp.

- Det ville vært lettere å nyte sølvet om vi var blitt overkjørt, sa Andersson, som var kritisk til egen innsats etter en finale hvor han greide tre mål på sju skudd. Han satte seg selv på benken i første omgang.

- Jeg var helt ferdig etter ti minutter og måtte sette meg en stund. Jeg er ikke vant til den følelse. Jeg vet ikke om det kom av presset jeg satte på meg selv, sa han.

Heller ikke Frankrikes store stjerne Nikola Karabatic var i vanlig slag. For ham ble det en scoring på fem avslutninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.