RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulljubel for Putin, sølv for Cameron

Foto: Reuters
Sist oppdatert:
London (NTB): Russlands president Vladimir Putin kunne juble for gull i judohallen torsdag, mens Storbritannias statsminister David Cameron måtte nøye seg med sølv.

Putin er stolt av sitt svarte belte i judo, og han kunne glede seg over russisk seier i mennenes 100-kilosklasse. Tagir Khaibulajev avgjorde finalen mot Tuvshinbayar Naidan fra Mongolia med et skulderkast og vant på ippon.

Da hoppet Putin opp fra plassen sin med armene i været. Presidenten, som selv har svart belte i judo, gratulerte vinneren ved å klappe ham på ryggen og gripe tak i begge kinnene.

- Det var ikke noe press, for jeg visste ikke at han var her. Men det var stort at han kom, og at han gratulerte meg, sa Khaibulajev etterpå.

- Han er judoka selv, en mester i sporten, og han har trent med oss flere ganger de siste årene. Jeg er henrykt over å kunne vise at vi kan vinne medaljer på dette nivået.

Kayla Harrison tok USAs første OL-gull i judo noensinne og hindret en sensasjonell hjemmeseier til Gemma Gibbons i kvinnenes 78-kilosklasse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere