Gullkorn fra fotballmunn

Foto: SCANPIX/EPA/Nick Potts

Ikke alle i fotballens verden kan betegnes som filosofer. Ett og annet gullkorn har det likevel kommet i 2003.

22.12.03 14:09

I løpet av året er det kommet en rekke gode kommentarer fra diverse personer i fotballens verden. Her er et lite knippe av dem.

- Det skal bli deilig å spille med sitt eget navn på ryggen, Inter-spilleren Luciano, som har sonet ferdig en utestengelse for å ha spilt med falskt pass og under navnet Eriberto.

- Forskjellen på meg og Paolo er at jeg hele tiden må passe på å holde meg i form, mens han har et naturlig talent, Alessandro Costacurta om Paolo Maldini etter Milan-kapteinens kamp nummer 500 for klubben.

- Det betyr ikke at de var et bedre lag enn oss. Det ville være resultatjournalistikk, AZ-trener Co Adriaanse etter at AZ hadde tapt 1-5 for Roda.

- Dersom Johan Cruyff ønsker å bli underholdt burde han gå på kino, Milan-trener Carlo Ancelotti svarer på Cruyffs kritikk av måten Milan slo Ajax.

- Da de serverte meg det, trodde jeg det var kylling, Paul Gascoigne etter å ha spist flaggermus under sitt opphold i kinesiske Gansu Tianma.

- En sjimpanses teselskap, Bayern München-manager Uli Hoeness om mediesirkuset rundt David Beckhams overgang til Real Madrid.

- Hvis jeg forsøkte tusen ganger, til og med en million ganger, så ville jeg aldri klart det igjen. Hvis jeg hadde klart det, ville jeg fortsatt spilt aktiv, Manchester United-manager sir Alex Ferguson om episoden der han sparket en fotballstøvel i ansiktet på David Beckham.

- Vi vil diskutere med utenlandske dommere også. Italienere er bare slik. Vi vil alltid diskutere og krangle, og vi er alltid redd for at noen forsøker å lure oss, Italias landslagstrener Giovanni Trapattoni om forslaget om å ha utenlandske dommere i Serie A.

- Til og med navnet hans er rett. Det er det mest fabelaktige navnet. Det kunne vært navnet på en hovedrolle i en Elvis Presley-film. Det er en kombinasjon av John Wayne og Mickey Rooney. En blanding av en mann som rider på sin trofaste hest og redder byfolket og en syngende- og dansende entertainer. Det er slik jeg beskriver ham når jeg snakker med folk fra USA om ham - Tenk på en kombinasjon av John Wayne og Mickey Rooney, Everton-eier og impresario Bill Kenwright om Wayne Rooney.

- Jeg skjønte med en gang at dette ikke ville bli vår dag da jeg kom til Links Park og fant ut at en kvinne skulle løpe på linjen. Hun burde være hjemme og lage te eller middag til sin mann som er på vei hjem etter å ha vært på fotballkamp, Albion Rovers-manager Peter Hetherston om den kvinnelige linjedommeren Morag Pirie.

- Fra nå av vil jeg bli kjent som Captain Sensible. Jeg er kjent for å være en tosk og pleide å bli kalt Trigger. En gang kjøpte jeg en pizza og ble spurt om jeg ville ha den delt opp i fire eller åtte stykker. Jeg ba om fire fordi jeg ville ikke klare åtte stykker, Jason McAteer forsøker å få rettet opp inntrykket.

- Det eneste som stemmer i tyrkiske aviser er datoen, Israelske Haim Revivo om ryktene i tyrkiske aviser om hvorfor han forlot Galatasaray.

- Vi vil ikke ta en avgjørelse om Paul Gascoigne før Bobby Charlton har gitt oss et klart svar på om han kommer eller ikke, Millwall-formann Theo Paphitis om Gazzas muligheter til å bli Millwall-spiller.

- Gordon var som en ape. Han spiste bananer hele tiden, Tidligere Leeds-formann Bill Fotherby om Gordon Strachans tid i klubben.

- Fergie burde sende meg en god rødvin. Jeg håper på en kartong, men jeg kjenner Fergie så det blir trolig bare en flaske, Peter Reid etter å ha ledet Leeds til 3-2 over Arsenal og sikret Manchester United ligagullet.

- Hvis jeg hadde veid fem kilo mindre ville jeg scoret fire, Ronaldo svarer opp på Laurent Blancs påstander om at han var for tjukk foran Real Madrids møte med Manchester United. Ronaldo scoret tre mål.

- God spiller, uheldig ansikt, Tidligere Manchester United-manager Ron Atkinson om Jens Jeremies.

- Vi ønsker å gjøre det godt i cupen, for det betyr mye for oss å komme til Wembley. Jeg mener Cardiff Arms Park, det er så lenge siden Manchester United var i cupfinalen at Nicky Butt ikke har hørt om Millennium Stadium.

- Vi utklasset dem, Robbie Savage etter at Wales hadde slått Italia 2-1 i Cardiff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag