*Nettavisen* Sport.

Gullparet hyllet på Flesland

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

FLESLAND/OSLO (TV 2 Nettavisen): VM-dronningen og -kongen i skiskyting ble hyllet på kongelig vis da de ankom Bergen mandag kveld.

16.02.04 20:48

Liv Grete Skjelbred Poiree fortalte TV 2 Nettavisen på flyet hjem at hun så frem til noen rolige dager sammen med familien, og ante tydeligvis ingenting om hva som ventet henne på Flesland flyplass i Bergen mandag kveld.

Ekteparet Poiree fikk gå rolig i korridorene på Gardermoen. På Flesland, derimot, gikk de ikke upåaktet hen. Et 50-talls barn og unge fra hjemkommunen Fusa var blant de mange som møtte fram for å ta imot gullparet med bannere, norske flagg og stor jubel.

- Det er helt utrolig! sa en tydelig rørt Liv Grete Skjelbreid Poiree. Sammen med ektemannen Raphael tok hun som kjent ni medaljer (sju gull) av ti mulige.

Eikelandsfjorden musikkorps vartet opp med musikk, og Liv Grete ble hedret av Hordaland fylkeskommune for sin fremragende VM-innsats. Senere utropte ordføreren i Fusa kommune ektemannen Raphael til ekte hordalending.

- Dere har skrevet idrettshistorie, jublet han, før han spurte Liv Grete om hun hadde trodd at de skulle dominere VM slik han gjorde.

- Jeg hadde ikke så veldig store forhåpninger selv. Jeg visste jeg var i god form, og hadde lyst til å gå gode løp, sa hun beskjedent.

Og Raphael?

- Jeg hadde ikke trodd han var så bra, lo hun.

Ekteparet Poiree reiser til USA om en uke, for å gå verdenscuprenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.