RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullparet våknet

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Steffen Iversen og Marek Sapara har skutt RBK til gull før. Søndag herjet de med Viking.

ROSENBORG - VIKING 4-2:

Les alt om 14. runde her!
Se alle målene på TV 2 Sumo!

LERKENDAL (Nettavisen): Mens Steffen Iversen la opp til RBKs første mål og siste mål, og scoret sitt åttende og niende for sesongen – nøyde Marek Sapara seg med festspill og to målgivende.

Det viktigste signalet gullduoen og resten av Rosenborg sendte ut i kveld, er imidlertid at de regjerende mesterne fortsatt våkner til liv, når høstalvoret setter inn.

Men i utgangspunktet var ikke Iversen forberedt på en festaften søndag kveld. Sykdom har den siste tida tappet kraftspissen for krefter.

- Jeg er faktisk litt overrasket, fordi jeg har slitt med magen. Mot Nürnberg ville jeg egentlig av banen etter 20 minutter og de eneste jeg har gjort de to siste dagene er å spise, fortalte en sprudlende Iversen etter kampen.

Målhunger
Til toppoppgjøret mot Viking hadde han imidlertid rikelig med både is i magen og appetitt på mål. I tillegg til en servitør og god, gammel europeisk klasse.

- Det var en god kamp, og et godt resultat for oss. Samarbeidet mellom Steffen og meg fungerte veldig bra, oppsummerer slovaken jordnært etter 4-2 seieren.

Trønderdelen av radarparet var langt mer hissig med rosen etter oppgjøret, og beskrev samarbeidet med lagkameraten med et snev av «X-files-liknende» mystikk.

- Sapara er veldig fotballintelligent. Han ser deg selv om du ikke tror han ser deg. Det er bare å starte, selv om en ikke har blikkontakt, skryter Iversen – som fikk selskap på scoringstronen av en annen tomålsscorer, nemlig Didier Konan Ya.

- Likner fjoråret
Men det er kombinasjonen Sapara/Iversen folket snakker om etter oppgjøret.

Spesielt med tanke på hvor viktige de to var i fjor høst, da RBK hentet inn de ti poengene Brann på det meste ledet med over trønderne. Etter at bergenserne banket Stabæk 3-0 søndag, er det dog fortsatt syv poeng opp til serielederne.

Situasjonen er dermed verken ulik eller uvant for trønderne.

- Dersom vi fortsetter slik, kan det ble veldig likt som i fjor. Og alle husker jo hvordan det gikk, minner Iversen om.

Våkner til liv
Med en sterk 4-2 seier i kveld og 1-0 seier borte mot Nürnberg i midtuka, begynner den mektige fotballfestningen i Midt-Norge å våkne til liv igjen.

- Iversen og Sapara – det var gullparet i fjor, minner Tørum om.

- Hvilke lag tror du blir med i kampen om gullet utover?

- Det var to gode lag som spilte i Bergen i kveld, som sikkert blir med utover. Og jeg tror LSK blir å regne med. Men det er flere lag som har prestert stabilt godt, og som kan melde seg på utover. Og vi er jo ikke så verst vi heller, eller hva synes du? svarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere